20.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Με εγγύηση… made in USA!

Με τον Τζίμερ Φριντέτ (17 π.) να εντυπωσιάζει στο πρώτο ημίχρονο και τον ΝτεΣόν Τόμας (21 π.) να παίρνει σκυτάλη στο δεύτερο, έχοντας ως σταθερές τους ουσιαστικούς Ίαν Βουγιούκα και Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα αρκετά βελτιωμένο πρόσωπο, νίκησε την Φενέρ με 84-74 και πήρε την 3η θέση για το 2ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπορεί να βρίσκει αισιοδοξία στην εμφάνιση των Αχμέτ Ντουβερίογλου (14 π.), Μπερκάι Τσαντάν (13 π.) και Ταρίκ Μπιμπέροβιτς (11 π.), που αποτελούν την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Το πρώτο δεκάλεπτο μπορεί να αποκληθεί και ως… The Jimmer Fredette show! Ο Αμερικανός «βομβάρδισε» το καλάθι της Φενέρ, που έψαχνε λύσεις από τη ρακέτα με τον Ντουβερίογλου και τον Τσαντάν, με το μακρινό σουτ του Παναθηναϊκού να δίνει λύσεις για το 24-21 της πρώτης περιόδου, που διαμορφώθηκε από όμορφη προσπάθεια από κοντά του Τόμας στη λήξη.

Μια ψηλή πεντάδα, που χαρακτηρίστηκε από τις συνεργασίες των Βουγιούκα-Μπέντιλ, έδωσαν λύσεις χαμηλά για πρώτη φορά στους «πράσινους». Κάπως έτσι, βρέθηκαν κι άλλες δίοδοι για το καλάθι, με τους Παπαπέτρου-Τόμας να «χτυπούν» επίσης χαμηλά και να φέρνουν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, αφού εκμεταλλεύονταν στο έπακρο… τα κέφια του Καλάθη δημιουργικά (48-33).

Ο Καλάθης και ο Φριντέτ εδραίωσαν τη συνεργασία τους στο τρίτο δεκάλεπτο και μαζί τον Παναθηναϊκό στο «τιμόνι», φτάνοντας και στο +20 προς τα μέσα της περιόδου (57-37). Ψάχνοντας στον πάγκο του, ο Ομπράντοβιτς βρήκε τον Μαχμούτογλου ως συμπαραστάτη του Τσαντάν, με τη μείωση να έρχεται σε βαθμό που δεν αμφισβητούσε την «πράσινη» κυριαρχία, αλλά κρατούσε την Φενέρ στο παιχνίδι (63-49).

Η τουρκική ομάδα εξαπέλυσε πίεση σε όλο το γήπεδο και το «τριφύλλι» είχε πρόβλημα, κάτι που αποτυπώθηκε στα εύκολα καλάθια που δέχθηκε από Μπιμπέροβιτς και Ντουβερίογλου για να μειωθεί κι άλλο η απόσταση (68-58 στο 33'). Ο Καλάθης, όμως, επέβαλε την ηρεμία και λύσεις βρέθηκαν, κυρίως με τα μακρινά σουτ του Τόμας και τις εμπνεύσεις του Βουγιούκα, ώστε να διατηρηθεί μέχρι τέλους το άνετο «πράσινο» προβάδισμα.

Δεκάλεπτα: 24-21, 48-33, 63-49, 84-74



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ