24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με δύο Έλληνες η κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκας (vid)

Ο Νικ Καλάθης και ο Κώστας Σλούκας συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, μαζί με τους Ουίλ Κλάιμπερν, Μπράντον Ντέιβις και Γιαν Βέσελι.

Ο 30χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού και ο 29χρονος γκαρντ της Φενέρμπαχτσε ξεχώρισαν στις προτιμήσεις των φιλάθλων και των εκπροσώπων του Τύπου, με τον πρώτο να είναι και πέρυσι μέλος της καλύτερης πεντάδας της σεζόν, όπως και ο Τσέχος φόργουορντ/σέντερ που διακρίθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του (εκτός από το 2018 είχε αναδειχθεί μέλος της κορυφαίας πεντάδας και το 2016). Οι άλλοι τρεις παίκτες ψηφίστηκαν για πρώτη φορά. Ο πολυτιμότερος παίκτης θα ανακοινωθεί στο περιθώριο του Φάιναλ Φορ, στη Βιτόρια.

Αναλυτικά…
Νικ Καλάθης έκανε ρεκόρ στις ασίστ, έχοντας κατά μέσο όρο 8,7, ενώ συνολικά μοίρασε 287. Ήταν, επίσης, πρώτος στα κλεψίματα με μ.ό. 1,7 κι είχε ακόμα κατά μ.ό. 12,2π. και 4,3 ριμπάουντ.
Κώστας Σλούκας είχε κατά μέσο όρο 11,7π., 2,2 ριμπάουντ και 4,8 ασίστ.
Ουίλ Κλάιμπερν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) είναι ο μοναδικός παίκτης φέτος στην Ευρωλίγκα που βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα τόσο στους πόντους όσο και στα ριμπάουντ, με μ.ό. 13,2 και 6,9 αντίστοιχα. Είχε, επίσης, 1,5 ασίστ και 1,1 κλεψίματα.
Μπράντον Ντέιβις (Ζαλγκίρις Κάουνας) είναι ο μοναδικός παίκτης φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου που είχε έξι φορές τουλάχιστον 33 βαθμούς στην αξιολόγηση. Συνολικά, τελείωσε στην κανονική περίοδο και στα πλέι οφ έχοντας κατά μέσο όρο 14,2π., 5,5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.
Γιαν Βέσελι (Φενέρμπαχτσε) ήταν στην πεντάδα τόσο στην αξιολόγηση (18,1) όσο και κλεψίματα (1,4), ενώ είχε ακόμα κατά μέσο όρο 12,4π., 5 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ.

https://www.youtube.com/watch?v=Sp5ENdiazYA



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ