22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με γκάζι στο Παγκόσμιο η Ισπανία

Η Ισπανία είναι έτοιμη να τα δώσει όλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και να αφήσει πίσω της την απουσία του Πάου Γκασόλ ο οποίος δε θα μπορέσει να ενισχύσει την Εθνική ομάδα του λόγω τραυματισμού. Ρίκι Ρούμπιο και Ουίλι Ερνάνγκομεζ μίλησαν για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη διοργάνωση της Κίνας και εξέφρασαν την μεγάλη επιθυμία τους να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους.

Συγκεκριμένα ο Ρίκι Ρούμπιο σχολίασε: «Θα ήταν μεγάλη χαρά για εμένα να παίξω για την Ισπανία σε ένα παγκόσμιο κύπελλο, αλλά πρώτα πρέπει να πάρω το πράσινο φως από την ομάδα μου. Θα πρέπει να μιλήσω με την ομάδα μου και μπορεί να είναι δικαίωμα των παικτών να έχουν την τελική απόφαση αν θα παίξουν ή όχι στην Εθνική ομάδα της χώρας τους, αλλά δε θέλεις να ξεκινήσεις με κακό τρόπο τη συνεργασία σου με μία νέα ομάδα. Τελειώνοντας τη σεζόν αισθάνομαι ότι είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και είμαι διαθέσιμος για την Εθνική. Από τη στιγμή που θα υπογράψω το συμβόλαιό μου δε θα έχω κανένα πρόβλημα να παίξω, αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα να σου πει η ομάδα ότι επειδή μόλις υπέγραψες το συμβόλαιό σου, πρέπει να μείνεις το καλοκαίρι εκεί. Βασικά είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά δε δίνω 100% πιθανότητα να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο μέχρι να υπογράψω το συμβόλαιό μου».

Με τη σειρά του, ο Ουίλι Ερνάνγκομεζ είπε: «Εχω πολύ μεγάλη επιθυμία κι ενθουσιασμό στην προοπτική ότι θα με πάρει τηλέφωνο το Σέρτζιο (Σκαριόλο) για να παίξω στην Εθνική ομάδα. Κατά τη διάρκεια της σεζόν ένιωθα έναν πολύ μεγάλο εκνευρισμό εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν μπορούσα να συμμετάσχω στα παράθυρα. Ειλικρινά θέλω πάρα πολύ να παίξω, να κερδίσω μία θέση στο τελικό ρόστερ και να δείξω ότι είμαστε σοβαροί ανταγωνιστές και πως θα παίξουμε για να κερδίσουμε ένα μετάλλιο. Ως εθνική ομάδα και μία μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο μπάσκετ, ο στόχος μας είναι ο υψηλότερος δυνατός. Το χρυσό μετάλλιο. Πρέπει να έχουμε αυτή τη φιλοδοξία, του χρυσού μεταλλίου και πάνω απ’όλα να αναδειχθούμε κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα προκειμένου να αγωνιστούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία και να συγχαρώ όλους τους παίκτες που κατάφεραν αυτό το θαυμάσιο αποτέλεσμα και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να το δούμε και από τη δική του πλευρά. Από την πλευρά των παικτών, που μάλλον δε θα είχαν άλλη ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους και τώρα ξέρουν τι σημαίνει να υπερασπίζεσαι την φανέλα της Ισπανίας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ