19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Με… γκάζι για την τετράδα ο Προμηθέας (pics)

Ο Προμηθέας Πάτρας, φόρτσαρε στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήρε τη νίκη από το Λαύριο επικρατώντας με 71-63 . Οι Πατρινοί (15-8) έκαναν ένα ακόμα βήμα για την εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της Basket League, ενώ το Λαύριο (6-17) συνεχίζει να δίνει αγώνα για την παραμονή του, ορίζοντας όμως εκείνο την τύχη του, καθώς βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση σε σύγκριση με τους υπόλοιπους διεκδικητές της παραμονής.

Το Λαύριο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να πιέζει ασφυκτικά τον Προμηθέα και να μην του επιτρέπει να ξεφύγει στο σκορ σε καμία στιγμή. Στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου, ο Νίξον πάτησε το γκάζι για τους φιλοξενούμενους με το Λαύριο να περνάει μπροστά (15-16, 7') και να κρατάει το προβάδισμά του μέχρι το τέλος της περιόδου. O Προμηθέας αντέδρασε αμέσως με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου και πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ (23-21, 14') ενώ στη συνέχεια εκτόξευσε τη διαφορά του μέχρι και στο +10 με τον Ράιον Μπράουν να κάνει το 37-27. Το τελικό 37-29 του ημιχρόνου "έγραψε" για την Κύμη ο Μιλόσεβιτς με εύστοχο σουτ δύο πόντων.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, το Λαύριο μπήκε με ανεβασμένες ταχύτητες. Ακόμα κι όταν ο Προμηθέας έφτασε στο +10 (39-29), οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη απάντησαν, μείωσαν και πέρασαν μπροστά (41-41, 26'). Τα τελευταία λεπτά της περιόδου εξελίχθηκαν σε ντέρμπι, με τον Λεωνίδα Κασελάκη να βάζει και πάλι μπροστά τους Πατρινούς ενώ στο παιχνίδι μπήκε και ο Νίκος Γκίκας που έκανε το 48-47 της περιόδου με εύστοχο τρίποντο.

Το τέταρτο δεκάλεπτο έγραφε "Προμηθέας" αφού η ομάδα του Μάκη Γιατρά πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση και εκτόξευσε τη διαφορά της, κλειδώνοντας τη νίκη. Δύο τρίποντα του Γκίκα και του Λίποβι έφεραν το +10 (62-52, 35') με το Λαύριο να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του Προμηθέα. Το τελικό 71-63 διαμόρφωσε ο Δημήτρης Κακλαμανάκη με εύστοχο σουτ δύο πόντων.

Δεκάλεπτα: 19-21, 37-29, 48-47, 71-63

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ:

Νίκος Γκίκας και Οκτάβιους Έλις έκαναν τη δουλειά για τον Προμηθέα, με τους δύο να οδηγούν το σύνολο του Μάκη Γιατρά στη νίκη. Ο αρχηγός των Πατρινών "μέτρησε" 14 πόντους ενώ την ίδια στιγμή είχε 5 ασίστ και 2 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός σκόραρε επίσης 14 πόντους και έκανε double double μαζεύοντας και 14 ριμπάουντ.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τα λάθη του Λαυρίου σκοράροντας συνολικά 20 πόντους από τα λάθη της ομάδας του Χρήστου Σερέλη.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ