26.4 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Με… γαλλική φινέτσα το Κονγκό (pics)

Τη φανέλα της Εθνικής Κονγκό θα φορέσει για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Καρλ Ονά Εμπό στο τρίτο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ο 28άχρονος γκαρντ γεννήθηκε στη Λιλ από Κονγκολέζους γονείς και στο παρελθόν αγωνίστηκε στα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Γαλλίας. Πλέον, όμως, θα εκπροσωπεί τη χώρα καταγωγής του. «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που θα παίξω στην Εθνική Κονγκό, περίμενα για αυτό εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι σίγουρος πως πρόκειται για σπουδαία εμπειρία», παραδέχθηκε ο ίδιος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ο διεθνής παίκτης της Ναντ, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, παρακολουθεί την ομάδα και πιστεύει πως θα της δώσει την ώθηση που χρειάζεται. «Εάν όλοι οι καλοί παίκτες μας κατέβαιναν να αγωνιστούν, τότε θα ήμασταν μία από τις καλύτερες ομάδες της αφρικανικής ηπείρου. Δεν είναι ποτέ εύκολο να ενσωματωθείς σε μια νέα ομάδα, αλλά θα πρέπει να το κάνω άμεσα, για να τη βοηθήσω. Πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με τους συμπαίκτες μου», ανέφερε σχετικά.

Το Κονγκό δεν έχει ξεκινήσει καλά στα προκριματικά. Έχει 0-3 στο Γ’ Όμιλο της Αφρικανικής Ζώνης, με την Αγκόλα να προηγείται ως αήττητη, ενώ δύο νίκες και μία ήττα έχει η Αίγυπτος και 1-2 το Μαρόκο. «Χάσαμε αυτά τα τρία παιχνίδια, αλλά με μικρές διαφορές. Τα παρακολούθησα τα ματς, από το διαδίκτυο, και πρέπει να πω πως η ομάδα πάλεψε σκληρά. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι για το μέλλον μας. Με την προσθήκη των νέων παικτών μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση και να εξασφαλίσουμε την πρόκρισή μας στον επόμενο γύρο. Οι αντίπαλοί μας είναι "βαριά" ονόματα στο αφρικανικό μπάσκετ, πρέπει να τους σεβόμαστε, αλλά είμαστε παράλληλα υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση», κατέληξε ο Καρλ Ονά Εμπό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ