29.1 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Με… βασιλικό διάταγμα η πρόκριση των «Καβς» (vids)

Με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να είναι για ακόμη μία φορά απίστευτος και να οδηγεί... μόνος του προς την επιτυχία τους συμπαίκτες του, οι Καβαλίερς ξεπέρασαν με 105-101 στο έβδομο παιχνίδι το «εμπόδιο» των δυσκολοκατάβλητων Πέισερς και βρίσκονται στα ημιτελικά της Ανατολής, όπου τους περιμένουν οι Ράπτορς.

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς δυσκολεύτηκαν αφάνταστα από τους Ιντιάνα Πέισερς, αφού χρειάστηκε ένα break to break εκ μέρους τους, για να προκριθούν στην επόμενη φάση των playoffs του ΝΒΑ και το 105-101 του Game 7, όπως και όλη τη σειρά, φέρουν τη «σφραγίδα» ενός μόνο παίκτη. Αυτός δεν είναι άλλος από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος για ακόμη μία φορά ήταν ο «οδηγός» της ομάδας του προς την νίκη, με τη «μαγική» του εμφάνιση να τους βοηθά να υποτάξουν τελικά την εξαιρετική ομάδα του Νέιτ ΜακΜίλαν.

Ο «Βασιλιάς» τελείωσε το ματς με 45 πόντους, 16/25 σουτ, 11/15 βολές, εννέα ριμπάουντ, επτά ασίστ και τέσσερα κλεψίματα, με τα νούμερα να μιλούν από μόνα τους. Σημαντικές ήταν οι βοήθειες των Τρίσταν Τόμπσον (15 π., 10 ρ.) και Κέβιν Λαβ (14 π., 4/7 τρ.) ανά διαστήματα, αλλά το γεγονός, ότι ο ΛεΜπρόν για ακόμη μία φορά δεν έφτασε μακριά από το να πετύχει τους μισούς πόντους της ομάδας του, είναι ενδεικτικό του τι έκανε. Στην αντίπερα όχθη, οι 30 πόντοι, με 12 ριμπάουντ και έξι ασίστ του Βίκτορ Ολαντίπο, όπως και οι 23 πόντοι με 9/13 σουτ του Ντάρεν Κόλισον, δεν ήταν αρκετά για τους Πέισερς.

Το παιχνίδι

Η τριάδα των Τζέιμς, Λαβ και Τόμπσον έδωσαν μία πρώτη «ώθηση» στο Κλίβελαντ, ώστε να πάρει «αέρα» 10 πόντων στα πρώτα 9.5 λεπτά της αναμέτρησης (21-11). Με τον πρώτο, δε, να κάνει ό,τι θέλει, άπαντες θα ένιωθαν σιγουριά, βλέποντας και το 31-19 της πρώτης περιόδου. Ο Ολαντίπο και ο Κόλισον, σε εκείνο το σημείο, ανέλαβαν την ανασυγκρότηση των Πέισερς και στα μέσα του δεύτερου δωδεκαλέπτου, το «νοικοκύρεμα» που επέφεραν θα φαινόταν (35-31). Με τους ίδιους πρωταγωνιστές των «Ιπποτών», όμως, να έχουν και πάλι την πρωτοβουλία, καθώς και τον Σμιθ να «πυροβολεί» από μακριά, η διαφορά έμεινε ουσιαστικά άθικτη στο ημίχρονο για την ομάδα του Οχάιο (54-43).

Οι Γιανγκ και Μπογκντάνοβιτς ήρθαν να βοηθήσουν τους προαναφερθέντες παίκτες των Πέισερς που προσπαθούσαν να κρατήσουν όρθια την ομάδα τους, με την ανατροπή μάλιστα να έρχεται στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου, χάρη σε τρίποντο του Κροάτη που διαμόρφωσε το 58-59. Ο Σμιθ, όμως, είχε τη λύση για να «ξεκολλήσουν» οι Καβαλίερς και στο «μπρα ντε φερ» μεταξύ... ΛεΜπρόν και Ιντιάνα που ακολούθησε μέχρι το τέλος του δωδεκαλέπτου, ο πρώτος έβγαινε ελαφρώς νικητής (76-74). Η συνέπεια των Χιλ και Γκριν από τη γραμμή, μαζί με ένα τρίποντο του Λαβ, έμοιαζαν να δίνουν ισχυρό προβάδισμα στους παίκτες του Τάιρον Λου στο πρώτο τετράλεπτο της τελευταίας περιόδου (86-76) και αυτό επιβεβαιώθηκε, αφού μέχρι το δίλεπτο πριν από το φινάλε, η απόσταση δε μειώθηκε περισσότερο από τους έξι πόντους, μιας και ο Κόλισον φρόντισε για αυτό, αστοχώντας ολομόναχος σε τρίποντο με το σκορ στο 98-92. Ο ΛεΜπρόν θα αναλλαμβανε στο τέλος και το ρόλο του να «κλειδώσει» το ματς, για να εξασφαλιστεί η πρόκριση της ομάδας του.

Περισσότερα σε λίγο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ