17.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Με Βαν Γκάντι στα προκριματικά η Team USA

Ο Τζεφ Βαν Γκάντι θα οδηγήσει την Team USA στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδία.

Ο 55χρονος τεχνικός μετά την θητεία του σε Νικς και Ρόκετς αλλά και την πρόσληψή του ως τηλεσχολιαστή στο ESPN, αναλαμβάνει προσωρινά την απαιτητική θέση του προπονητή της Team USA. Σύμφωνα με το νέο φορμάτ της FIBA, προβλέπονται προκριματικοί αγώνες μέσα στην χρονιά, οπότε ο Γκρεγκ Πόποβιτς δεν θα μπορεί να κοουτσάρει την ομάδα. Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν τέσσερις περίοδοι προκριματικών, τον Νοέμβριο, τον Φεβρουάριο, τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου καθώς και στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Επίσης, ο Βαν Γκάντι θα καθίσει στην άκρη του πάγκου και για το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα (25/8-3/9).

Ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Τζέρι Κολάντζελο δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και ευγνώμων που ο Τζεφ Βαν Γκάντι είναι πρόθυμος να αναλάβει αυτή την πρόκληση και να οδηγήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτούς τους αγώνες. Η πρόκρισή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 είναι το πρώτο βήμα για το repeat του χρυσού μεταλλίου και είμαστε χαρούμενοι που εξασφαλίσαμε έναν προπονητή του επιπέδου του Τζεφ, για να οδηγήσει την ομάδα».

Από την μεριά του ο πολύπειρος προπονητής τόνισε: «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που θα μπορέσω να εκπροσωπήσω την χώρα μου και το αμερικανικό μπάσκετ στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έχω να μάθω αρκετά γύρω από την διοργάνωση και δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσω. Θέλω να ευχαριστήσω τον Τζέρι Κολάντζελο, τον Γκρεγκ Πόποβιτς και το ESPN που μου επέτρεψε αυτή την ευκαιρία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ