16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Με βάθος και ισχύ η Χίμκι του Μπαρτζώκα

Η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχισε με νίκη 75-70 επί της Βαλένθια τη φετινή Ευρωλίγκα, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ, δείχνοντας πληρότητα στο ρόστερ και με αρκετούς πρωταγωνιστές και προϊδεάζοντας για υψηλές βλέψεις στη σεζόν.

Μετά από ένα αναγνωριστικό και απόλυτα ισορροπημένο δεκάλεπτο, που έκλεισε με τη Χίμκι μπροστά με 18-17, οι Ρώσοι πήραν μπρος με τον Σβεντ φυσικά να ηγείται και στο ημίχρονο ήταν στο 43-36. Η Βαλένθια άρχισε το δεύτερο με σερί 18-4, καθοδηγούμενη από τον εκπληκτικό Γκριν και τον Πλάις, προσπέρασε με 54-47 στο 25'30' και κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Ρόμπινσον. Ο ΝΒΑερ ψηλός έκανε τα πάντα σε άμυνα κι επίθεση, η Χίμκι αποκατέστησε την τάξη προσπερνώντας με 59-58 στο δεκάλρπυο και στο 32' ήταν στο 66-57 έχοντας τρέξει σερί 19-3 και πάρει τον ρυθμό του αγώνα που δεν ανακόπηκε σε κανένα σημείο μέχρι το τέλος.

ΠΥΡΓΟΣ: Ο Τόμας Ρόμπνισον ήταν στη θεωρία ένα από τα "βαριά" ονόματα που ήρθαν στη φετινή Ευρωλίγκα και από την πρεμιέρα άρχισε να το δείνχει και στην πράξη. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν... κολώνα στην ώρα της ανατροπής της Χίμκι, έκανε τα πάντα και στις δύο πλευρές του γηπέδου και ήταν ο καταλυτικός παράγοντας της πρώτης νίκης των Ρώσων.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 13 κλεψίματα, η Χίμκι δείχνει ότι ξέρει να πιέζει στην άμυνα, οδήγησε σε 16 λάθη τη Βαλένθια και έτσι κατάφερε σε κρίσιμα σημεία να "αφοπλίσει" τον αντίπαλό της.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ