24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο οι Έφηβοι

Η Εθνική Εφήβων πέτυχε στο πρώτο της φιλικό τεστ με 69-62 απέναντι στη Σερβία στο ΚΓ του Πανεπιστημίου, με την ανατροπή του δευτέρου ημιχρόνου να ξεχωρίζει, αλλά τον Γιάννη Καστρίτη και τους παίκτες του να έχουν μπόλικη δουλειά ακόμη μπροστά τους.

Η Εθνική Εφήβων έχει να δουλέψει πολλές της αδυναμίες εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19 της Κρήτης, αλλά το πρώτο της φιλικό συνδυάστηκε με νίκη με 69-62 κόντρα στη Σερβία. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη έδειξαν μέρος των δυνατοτήτων τους στο δεύτερο ημίχρονο, γύρισαν από το -9 της ανάπαυλας και άφησαν ένα θετικό μήνυμα για τη διοργάνωση.

Νίκος Ρογκαβόπουλος και Νίκος Χουγκάζ ξεχώρισαν με 21 και 13 πόντους, ενώ ο Ντάλιμπορ Ίλιτς είχε 17 πόντους με 13 ριμπάουντ για τους Σέρβους.

Στο πρώτο ημίχρονο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έψαχνε ακόμη τα «πατήματά» του, με αποτέλεσμα η άμυνα των Σέρβων σε εκείνο το διάστημα να θριαμβεύσει. Σε ένα εικοσάλεπτο η «γαλανόλευκη» σκόραρε μόνο 25 πόντους και το +9 των νεαρών «Πλάβι» σε εκείνο το σημείο έμοιαζε απολύτως λογικό (25-34).

Στη συνέχεια, όμως, η κατάσταση άρχισε να αλλάζει από τότε, που η Εθνική μας βρήκε λύσεις επιθετικά. Ο Καράμπελας δημιουργούσε και ο Χουγκάζ προστέθηκε ως αξιόπιστη λύση δίπλα στον Ρογκαβόπουλο, με αποτέλεσμα να μειώσουμε στην τρίτη περίοδο σε 47-49. Στο τέλος, η διάθεση που έδειξαν οι διεθνείς μας αποτυπώθηκε σε μια άμυνα που «τσάκιζε κόκκαλα», δεχόμενη μόλις 9 πόντους σε 9 λεπτά, δίνοντας έτσι το αποτέλεσμα.

Δεκάλεπτα: 13-17, 25-34, 47-49, 69-62

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ