27.7 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Με ανατροπή η Φενέρ άλωσε το Κάουνας

Η Φενερμπαχτσέ τα βρήκς σκούρα για 30 λεπτά στο Κάουνας, όμως, στην τελευταία περίοδο κυράρχησε απόλυτα, έκανε την ανατροπή και έφτασε στη νίκη επί της Ζάλγκιρις με 85-78. Αποτέλεσμα που σράγισε και μαθηματικά την παρουσία της Φενέρ στα πλέι οφ, κρατάει τους Τούρκους σε μια από τις θέσεις 2-3 και αποτελεί μπελά για τους Λιθουανούς στην προσπάθεια απόκτησης του πλεονεκτήματος έδρας, εξπυηρετώντας πρωτίστως την Ρεάλ, αλλά και τους Παναθηναϊκό και Χίμκι. Καθοριστική συμβολή του Σλούκα, ο οποίος από το 71-74 στο 38'30'', σκόραρε τρίποντο και έδωσε ασίστ σε δύο φάσεις, συντελώντας στη διαμρόφωση του 71-79 που ουσιαστικά έκρινε το ματς.

Οι Λιθουανοί παίζοντας μυαωμένα και κοντά στο καλάθι, προηγήθηκαν με 17-7 στο 6', 24-17 στο δεκάλεπτο και 40-31 στο ημίχρονο, ενώ και στγν πρώτη αντεπίθεση των Τούρκων, όταν με Ντατόμε και Μέλι μείωσαν σε 53-52 στο 28', απάντησαν και έκλεισαν την τρίτη περίοδο με 58-52. Δτην τελευταία περίοδο, όμως, φάνηκε η πληθώρα λύσεων της Φενέρ και έφερε την ανατροπή και την 18η νίκη των Τούρκων.

ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ: Ο Τζίτζι Ντατόμε ήταν ο παίκτης που σήμανε την αντεπίθεση της Φενέρ στην τρίτη περίοδο και έβαλε τις βάσεις για να ολοκληρωθεί αυτή στην τελευταία περίοδο και να φέρει τη νίκη.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ενα σπάνιο 100% της Φενέρ στις βολές, και μάλιστα σε αρκετές βολές αφού είχε 25/25 μαρτυρά... σταθερά χέρια. Πιο σπάνιο φυσικά ήταν το 7/7 του Βέσελι για την Φενέρ πάντως που είχε και καλή δημιουργία με 25 συνολικά ασίστ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ