22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μετρούν… παρουσίες στον ΕΣΑΚΕ

Το μεσημέρι της Τρίτης είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το δ.σ. του ΕΣΑΚΕ. Κανονικά και εφόσον έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, αντικείμενο συζήτησης θα έπρεπε να είναι όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ. Τα τηλεοπτικά, οι χορηγίες, η διαιτησία, όλα όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής τις προηγούμενες εβδομάδες και οι προτάσεις που (υποτίθεται ότι) έχουν καταθέσει οι ομάδες επ' αυτών και (πάλι υποτίθεται ότι) έχει συγκεντρώσει η περίφημη πενταμελής επιτροπή.

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, όμως, το πρώτο πράγμα που θα κάνουν οι ομάδες το μεσημέρι της Τρίτης μόλις περάσουν την πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων του ΕΣΑΚΕ είναι να... μετρηθούν. Διότι καλά όλα τα άλλα, όμως προτού αποφασιστεί οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει πρώτα να ξέρουμε και να ξέρουν ποιοι θα παίξουν του χρόνου στο πρωτάθλημα! 

Δεν είναι καθόλου αυτονόητο αυτό, καθώς:

-Εκκρεμούν οι αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ επί των προσφυγών του Ολυμπιακού και κανείς δεν ξέρει ακόμα αν οι "ερυθρόλευκοι" θα παίξουν στην Basket League ή στην Α2.

Χολαργός ανακοίνωσε επισήμως πως παραχωρεί (ή πουλάει, αν προτιμάτε) τη θέση του στην Α1 σε όποιον ενδιαφέρεται! Αυτός που ενδιαφέρεται είναι το Λαύριο, που κανονικά θα πρέπει να πέσει, αλλά δεν τα έχουν βρει στα λεφτά ακόμα.

-Η Κύμη παραχωρεί κι αυτή τη θέση της στην Α1, έστω κι αν δεν το φωνάζει. Οι συζητήσεις της με το Λαύριο δεν οδήγησαν πουθενά, λέγεται όμως ότι εξακολουθεί να κάνει κουβέντα με τον Ερμή Αγιάς, παρότι οι αρχικές επαφές μαζί του δεν ευοδώθηκαν.

-Ο ΠΑΟΚ θα παίξει κατά πάσα πιθανότητα του χρόνου στο πρωτάθλημα, αλλά... ποιος ΠΑΟΚ; Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Καραμάνου, ο ΠΑΟΚ του Λάζαρου Παπαδόπουλου, ο ΠΑΟΚ του Μπάνε Πρέλεβιτς και του Θανάση Κατσαρή; Κι αυτό ακόμα θολό παραμένει.

Και μέσα σε όλα αυτά πρέπει ο ΕΣΑΚΕ να πάρει θέση και γι' αυτή την περίφημη αναδιάρθρωση, για την οποία μόνον αυτός, ο ΕΣΑΚΕ, εκτιμά ότι μπορεί να γίνει. Όλοι οι άλλοι τη θεωρούν... ανέκδοτο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες το πιο βασικό στην παρούσα φάση είναι να ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα παραταχθούν στο τζάμπολ της Basket League τον Οκτώβρη ή όποτε αυτό γίνει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ