16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μεταγραφές: Από τις προσδοκίες στην πραγματικότητα (pics, vids)

Παρακολουθώντας κανείς τον αγώνα του Περιστερίου με τη Λάρισα την Κυριακή, πέραν όλων των άλλων όσων αναδείχτηκαν από αυτόν, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς: Που ήταν σε ολόκληρη τη σεζόν αυτός ο Μιχάλης Τσαϊρέλης; Πέρασε σχεδόν ολόκληρη τη σεζόν στον Ηρακλή όμως μία τόσο γεμάτη εμφάνιση όπως αυτή που έκανε στο κλειστό της Νεάπολης ως παίκτης πια του Περιστερίου, δεν έκανε σχεδόν ποτέ.

 


Ο Τσαϊρέλης έκανε θραύση προχθές με 14 πόντους, πέντε ριμπάουντ, έξι κερδισμένα φάουλ και ρεκόρ καριέρας επτά ασίστ. Το αν ήταν μία εμφάνιση, μήνυμα για ένα καλύτερο φινάλε στη σεζόν ή αν ήταν απλά μία έκλαμψη, θα το δείξει ο χρόνος ωστόσο και το πρώτο από τα τρία παιχνίδια του με το Περιστέρι κόντρα στο Λαύριο ήταν καλό. Είναι μία καλή εκκίνηση, μετά από μία μακρά περίοδο μετριότητας στον Ηρακλή. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος παίκτης είναι που δεν ταίριαξε σε μία ομάδα οπότε η δυνατότητα μεταγραφής εντός της σεζόν, λειτούργησε προς όφελος του και βέβαια προς όφελος του Περιστερίου.

 

 

Ανάλογα οφέλη είχε στο Σαββατοκύριακο που πέρασε και ο Προμηθέας, από παίκτη που έβαλε στο ρόστερ του στην εξέλιξη της σεζόν. Ήταν ο Γιάννης Αγραβάνης που κόντρα στον Ιωνικό σημείωσε δύο ρεκόρ καριέρας με ριμπάουντ (8) και ασίστ (5).

 


Γενικότερα όμως, οι εμφανίσεις των δύο διεθνών φόργουορντ ήταν περισσότερο εξαιρέσεις ενός κανόνα που εμφανίζει όσους μετακινήθηκαν από μία ομάδα της Basket League σε άλλη, να να μην κάνουν εμφανίσεις ανάλογες με εκείνες που έκαναν με τις ομάδες που άρχισαν τη σεζόν, χωρίς να τους λείπουν κάποιες, μεμονωμένες καλές εμφανίσεις.

 


Το basketa.gr αντιπαρέθεσε τους αριθμούς, πέραν του Τσαϊρέλη, των Βαγγέλη Μάντζαρη, Γιάννη Αγραβάνη, Γιάννη Αθηναίου και Λουκά Μαυροκεφαλίδη που για διάφορους λόγους άλλαξαν φανέλες στην εξέλιξη της σεζόν. Η σύγκριση των αριθμών βγάζει αρνητικό πρόσημο ενώ υπάρχουν και άλλοι τρεις που μετακινήθηκαν στη διάρκεια της σεζόν από μία ομάδα της Basket League, αλλά η παρουσία τους είναι μικρή και δεν μπορεί να κριθεί (Περσίδης, Μαντζούκας, Σταματογιάννης).

 


Με λίγα λόγια, καμία αλλαγή δεν έχει εγγυημένα θετικό αποτέλεσμα κι αυτό επιβεβαιώνεται από τις περιπτώσεις των παικτών που άλλαξαν ομάδα φέτος, παρότι πρόκειται για διεθνείς και εγνωσμένης αξίας παίκτες...

 


Μιχάλης Τσαϊρέλης: Από τον Ηρακλή στο Περιστέρι

 

 

 


Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: Από το Περιστέρι στον Ιωνικό

 

 


Βαγγέλης Μάντζαρης: Από τον Προμηθέα στο Περιστέρι

 

 

 


Γιάννης Αθηναίου: Από το Περιστέρι στον Προμηθέα

 

 

 


Γιάννης Αγραβάνης: Από το Μεσολόγγι στον Προμηθέα

 

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ