31.1 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο… έκλεισε ο διακόπτης (vids)

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια τραγική εμφάνιση στην Πόλη απέναντι στην Εφές, μετά την πρώτη περίοδο, με τους 53 πόντους του συνολικά, που ήρθαν μετά από 26 στην πρώτη περίοδο, να λένε τα πάντα.

Η αρχή ήταν εκπληκτική. Ο Λαρεντζάκης ήταν ορεξάτος, η άμυνα είχε επίσης διάθεση και το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει «παροπλίσει» κάθε παίκτη του Εργκίν Αταμάν, πλην ίσως του μαχητικού Ντάνστον, με αποτέλεσμα το 11-26 της πρώτης περιόδου να δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα «διπλό», που θα κρατούσε όρθιες τις λίγες ελπίδες για παρουσία στην πρώτη οκτάδα της Ευρωλίγκα.

Στη συνέχεια, όμως, το χάος. Ο Λάρκιν και τα άλλα «πολυβόλα» βρήκαν ρυθμό, οι παίκτες του Μπαρτζώκα... σαν να αποχώρησαν πνευματικά από το ματς και να θεώρησαν αρκετό που έκαναν απλά ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο, με την εξαφάνισή τους αυτή να μη μένει ατιμώρητη.

Συνέπεια αυτής της απόδοσης... υπό το μηδέν, σαν να έχει πέσει ο γενικός διακόπτης, ήταν να σημειωθεί ένα ενδιαφέρον μεν, τραγικό δε στατιστικό στοιχείο. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες μετά τους 26 πόντους της πρώτης περιόδου, σημείωσαν μονάχα 27 στο υπόλοιπο παιχνίδι, με επιμέρους 8 στη δεύτερη, 9 στην τρίτη και 10 στην τελευταία, σε έναν τρομακτικά «φτωχό» απολογισμό, που φανερώνει την αγωνιστική και πνευματική κατάσταση της ομάδας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ