22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μετά τον Ντομινίκ, ο Πιτίνο

Ο Παναθηναϊκός γράφει ιστορία με την πρόσληψη του Ρικ Πιτίνο σε μία κίνηση εφάμιλλη με εκείνη της απόκτησης του Ντομινίκ Ουίλκινς πριν από 23 χρόνια.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν το μεγάλο «μπαμ» και ο διάδοχος του Τσάβι Πασκουάλ είναι ο κορυφαίος -βάσει βιογραφικού μαζί με τον Λάρι Μπράουν της Τορίνο- προπονητής ο οποίος θα έχει εργαστεί ποτέ στην Ευρώπη.

Ο 66χρονος Πιτίνο κάνει για πρώτη φορά το υπερατλαντικό ταξίδι και μένει να φανεί αν θα κατορθώσει να αλλάξει την ιστορία μίας σεζόν που δεν εξελίσσεται καθόλου καλά για τους «πράσινους». Μέχρι τότε όμως υπάρχει καιρός.

Το «τριφύλλι» γίνεται ξανά θέμα συζήτησης σε όλο τον πλανήτη, καθώς ο πολύπειρος τεχνικός αποτελεί μέλος του Basketball Hall of Fame από το 2013. Έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο στο NCAA με το Κεντάκι το 1996 και με το Λούιβιλ πριν από πέντε χρόνια, ενώ είναι στο κλειστό γκρουπ των δύο κόουτς που έχουν οδηγήσει τρία διαφορετικά κολέγια στο Final Four.

Αντίστοιχος ντόρος είχε υπάρξει όταν το μακρινό 1995 ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος είχε ξοδέψει μυθικό ποσό για να ντύσει στα πράσινα τον τεράστιο Ντομινίκ Ουίλκινς. Τότε βέβαια δεν υπήρχε το διαδίκτυο, αλλά η έλευση του «Human Highlight Film» στη Γηραιά Ήπειρο για λογαριασμό του Παναθηναϊκού είχε ταράξει τα νερά.

Ο «Ζόιντ» οδήγησε την ελληνική ομάδα στην κατάκτηση της πρώτης Ευρωλίγκας το 1996 και παρά το γεγονός ότι το «αντίο» του στο «τριφύλλι» ήταν ξαφνικό, πρόλαβε να γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία, ως ο κορυφαίος ΝΒΑερ που πάτησε στα ευρωπαϊκά παρκέ.

ΥΓ. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και χαρά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ