17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μετάλλιο στην Κίνα θέλει ο Ντατόμε (vids+pics)

Ο Λουίτζι Ντατόμε έχει μια «γεμάτη» καριέρα σε συλλογικό επίπεδο, αυτό που λείπει όμως από τη… συλλογή του είναι ένα μετάλλιο με την Εθνική Ιταλίας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γείτονας χώρας εξασφάλισε την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, που θα γίνει το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα, και το παρών θα δώσει και ο αρχηγός του. Ο 31χρονος φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε αγωνίστηκε σε μόλις δύο ματς της προκριματικής φάσης, δείχνοντας την κλάση του. Δεν είναι τυχαίο πως αναδείχθηκε πρώτος στην αξιολόγηση, με μ.ό. 20 βαθμούς, ενώ ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας στα προκριματικά με μ.ό. 16π., ο δεύτερος ριμπάουντερ με 6 και ο τρίτος στις ασίστ με 2,5.

Στα ασιατικά παρκέ δεν τίθεται θέμα απουσίας του. Η Ιταλία κληρώθηκε στο Δ’ Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Φοσάν, με αντιπάλους τη Σερβία, την Αγκόλα και τις Φιλιππίνες, ενώ εφόσον περάσει στους «8» θα διασταυρωθεί με το Γ’ Όμιλο (Ισπανία, Ιράν, Πουέρτο Ρίκο, Τυνησία). «Έχω παίξει στο ΝΒΑ και έχω κερδίσει την Ευρωλίγκα. Αυτό που μου λείπει είναι ένα μετάλλιο με την εθνική ομάδα. Φαντάζει δύσκολη αποστολή, αλλά όσο παίζω θα το κυνηγάω. Θα μπορούσε να είναι και χειρότερη (σ.σ. η κλήρωση). Κοιτώντας τις διασταυρώσεις, εάν καταλαβαίνω καλά, θα πρέπει να νικήσουμε την Ισπανία και τη Σερβία. Εάν καταφέρουμε να ανέβουμε στο βάθρο των νικητών θα είναι επίσης ένας καλός τρόπος να τιμήσουμε αυτά τα παιδιά για τις θυσίες που έκαναν στα προκριματικά», αποκάλυψε το όνειρό του ο Ιταλός διεθνής, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIBA.

«Δεν μπορούμε να παραπονεθούμε. Υπάρχουν δύσκολες ομάδες σε άλλους ομίλους. Η Σερβία είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους, αλλά αποφύγαμε τον Καναδά. Θα πρέπει να κερδίσουμε και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Μετά, θα δούμε», αρκέστηκε να δηλώσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ρομέο Σακέτι, αναφορικά με την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

https://www.youtube.com/watch?v=Y5TM0JvfgeU

«Δεν υποτιμούμε κανέναν. Η Σερβία είναι εξαιρετικά δυνατή, αλλά νομίζω πως ούτε εκείνοι χάρηκαν που θα μας αντιμετωπίσουν. Είμαστε η Ιταλία και δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Τζιοβάνι Πετρούτσι.

Ο Λουίτζι Ντατόμε αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Ευρωλίγκα με το συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης το 2017, ενώ έπαιξε στο ΝΒΑ με τους Ντιτρόιτ Πίστονς και τους Μπόστον Σέλτικς από το 2013 έως το 2015. Με την Εθνική Ιταλίας έχει να επιδείξει επιτυχίες μόνο με τα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ U18 του 2005 και στο Ευρωμπάσκετ U20 του 2007.

 

Σε επίπεδο Ανδρών έχει αγωνιστεί στα Ευρωμπάσκετ του 2017, του 2011, του 2013 και του 2015, ενώ το 2009 συμμετείχε στα προκριματικά, χωρίς όμως να μπορέσει να την βοηθήσει να εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση.

https://www.youtube.com/watch?v=pCjx4IcBnuc



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ