17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Μετάβαση… περικυκλωμένη από επιτυχία

Ο κύκλος που έκλεισε, όπως συμφώνησαν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Ολυμπιακός μετά το τέλος της συνεργασίας τους δεν ήταν ένας απλός κύκλος για τους "ερυθρόλευκους". Και μόνο το γεγονός ότι πλέον ο Σφαιρόπουλος είνσι ο μακροβιότερος προπονητής της ομάδας μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη, λέει πολλά.

Επειδή η τελευταία εντύπωση που πάντα μένει, στην Ελλάδα ενίοτε είναι... ισοπεδωτική, ο κύκλος του Σφαιρόπουλου στον Ολυμπιακό ήταν πετυχημένος και αυτή η διαπίστωση δύσκολα σηκώνει αντίρρηση. Δύο πρωταθλήματα Ελλάδας και δύο τελικοί Ευρωλίγκας δεν γίνεται να μην πιστωθούν και στον προπονητή. Είναι μάλλον παράδοξο το "δυο χρόνια χωρίς τίτλο" σχεδόν να... εξαφανίζει την περσινή διεκδίκηση του ευρωπαϊκού τίτλου μέχρι το τελευταίο βήμα. Ακόμα και το φετινό διάστημα του πολύ καλού μπάσκετ που τον έφερε στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι όντως δεν είχε φτάσει το τέλος, ότι ήταν παράλογη αυτή η επιλογή. Φάνηκε σε διάρκεια φέτος ότι κάπου είχαν... παραγνωριστεί προπονητής και παίκτες και είχαν χάσςει την ισορροπία της συνεργασίας. Σαφώς και υπήρξαν αστοχίες, σε όλη την διάρκεια της συνεργασίας αλλά ειδικά φέτος, σίογυρα βάρυνε και το αποτέλεσμα, λογικά αυτό τα κρίνει όλα. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όμως, το δούλεψε το μεροκάματο στον Ολυμπιακό κι αυτό δεν αμφισβητείται. Κράτησε το κλάμπ στην ελίτ της Ελλάδα και κυρίως της Ευρώπης όπου δεν υπάρχει μόνο ένας αντίπαλο, εμφάνισε ωραίες ομάδες, έδειξε καλό μπάσκετ, πήρε και αποτελέσματα. Ο Σφαιρόπουλος πήρε πράγματα για την καριέρα του από τον Ολυμπιακό, έδειξε ότι είναι προπονητής στο υψηλό επίπεδο, όμως έδωσε και πράγματα στον Ολυμπιακό. Μια αμοιβαία προσφορά που δεν μπορεί να άφησε κάποιον παραπονεμένο.

Η σελίδα που γύρισε ο Ολυμπιακός είναι γεγονός ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών και έδειξε προθέσεις. Εννοείται ότι από μόνη της η υπογραφή του Ντέιβιντ Μπλατ δεν εγγυάται τίποτα στον Ολυμπιακό. Προδιαθέτει όμως για πολλά. Ο προπονητής αυτός είναι πετυχημένος στην καριέρα του, όσο κι αν το... παλέψει κάποιος αυτό δεν μπορεί να του το αφαιρέσει. Ο Ολυμπιακός στοχεύοντάς τον έδειξε ότι θέλει όχι απλά να διατηρήσει την δυναμική του αλλά να επιδιώξει να την αυξήσει πληρώνοντας αδρά, κάνοντάς τον δικό του το επιβεβαίωσε και δεν έμεινε σε ένα απλό "θέλω".

Η παρουσία του Μπλατ θα μετρήσει στις δύσκολες ελληνικές διαπραγματεύσεις που έρχονται για τον Ολυμπιακό, η παρουσία του Μπλατ θα γίνει κράχτης για δυνατή αμερικανική ενίσχυση, που έτσι κι αλλιώς είναι το φόρτε του. Ο Ολυμπιακός γύρισε μια πετυχημέν η σελίδα και πήγε στην επόμενη με ουσία και εντυπώσεις. Τα υπόλοιπα και πιο σπουδαία, θα φανούν στην πράξη.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ