19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μεσίνα: “Στο ΝΒΑ δεν σου σπάνε τα @…”

Ο Έτορε Μεσίνα αποφάσισε να αφήσει το ΝΒΑ και το τεχνικό επιτελείο των Σαν Αντόνιο Σπερς και να επιστρέψει στην Ευρώπη για την Αρμάνι Μιλάνο. Το έκανε για ένα γενναιόδωρο συμβόλαιο και έναν αναβαθμισμένο ρόλο που του δίνει τον έλεγχο του τμήματος μπάσκετ γενικότερα. Το προτίμησε και παρόλα αυτά δηλώνει πως "στο ΝΒΑ δεν σου σπάνε τα @...".

Η δήλωση το έγινε στο BLOK po BLOK podcast όταν ρωτήθηκε για τις διαφορές ανάμεσα σε ΝΒΑ και Ευρώπη. "Στο NBA, δεν σου σπάνε τα... α@@@@α με τα ΜΜΕ και τα social media. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα. Επίσης, δεν αντιμετωπίζουν την ίδια πίεση. Δεν είναι καν κοντά στο επίπεδο επιθετικότητας. Αυτός είναι ο ίδιος λόγος που πηγαίνουν στα παιχνίδια και είναι πιο χαρούμενο το περιβάλλον".

Πάντως και ο ίδιος παραδέχεται πως το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να βελτιώσει στον εαυτό του είναι να μην τον νοιάζει η ήττα. "Πρέπει να ξεχνάω και να επικεντρώνομαι στο επόμενο παιχνίδι. Δεν είμαι πολύ καλός σε αυτό. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται τον φόρτο εργασίας από τόσα πολλά παιχνίδια είναι μεταξύ των πραγμάτων που πήρα μαζί μου. Είχα πιθανώς πάρα πολλές προπονήσεις με κουρασμένους παίκτες. Έμαθα να το αποφεύγω με κάθε κόστος. Εάν εργάζεσαι με κουρασμένους παίκτες αυξάνεις την πιθανότητα τραυματισμού. Η ανάρρωση είναι το κλειδί".

Ο Μεσίνα παραδέχθηκε πως η επίδραση των παικτών - σταρ σε μια ομάδα και στο παιχνίδι της είναι μεγάλη στο ΝΒΑ και πως "οι προπονητές αξιολογούνται για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τους δύο ή τρεις σταρ της ομάδας επιθετικά".

"Δεν είναι το ίδιο να χάσει μια ομάδα όταν οι σταρ σκοράρουν 30 ή 15 πόντους", πρόσθεσε και συνέχισε: "Η Ευρώπη είναι διαφορετική. Έχουμε κι εδώ εξαιρετικούς παίκτες, αλλά ο τρόπος που παίζει συνολικά η ομάδα είναι εξίσου σημαντικός".

Μια ακόμη διαφορά είναι αυτά τα οχτώ επιπλέον λεπτά καθαρού χρόνου που διαρκούν οι αγώνες στο ΝΒΑ. "Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο διαφορετικό είναι το κοουτσάρισμα ενός αγώνα στο ΝΒΑ. Είναι τελείως διαφορετικά να διαχειρίζεσαι τους παίκτες σε ένα παιχνίδι 48 λεπτών. Άλλη διαφορά είναι πως αν είσαι στο -15 στο τρίτο δεκάλεπτο στην Ευρώπη είναι πολύ πιθανό το παιχνίδι να έχει κριθεί. Στο ΝΒΑ αν είσαι πίσω με 20 στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, έχεις ακόμη 18 λεπτά αγώνα μπροστά σου".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ