21.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Μεσίνα: “Ο Πόποβιτς θα πει όχι για τους προκριματικούς”

Το νέο σύστημα που θα εφαρμόσει η FIBA με τους προκριματικούς μεγάλων ραντεβού να διεξάγονται στα λεγόμενα "παράθυρα" στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις,αλλά αντιδράσεις. Μια συνέντευξη του Έτορε Μεσίνα, προπονητή της Εθνικής Ιταλίας και συνεργάτη του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς στην Κοριέρε ντελα Σέρα, ήρθε να ανοίξει και πάλι το θέμα.

"Είναι κάτι που πρέπει να αναλύσουν οι ομοσπονδίες. Για παράδειγμα, είμαι σίγουρος πως ο Πόποβιτς δεν πρόκειται να επιτρέψει στους παίκτες του να αγωνιστούν στη διάρκεια της χρονιάς στην Εθνική Ομάδα. Ίσως οι ΗΠΑ πάρουν παίκτες από την D-League".

Ο Μεσίνα είναι ξεκάθαρος ως προς τη δική του παρουσία: "Δεν θα μπορώ να είμαι εκεί. Αυτό νομίζω είναι ξεκάθαρο. Οι ομοσπονδίες θα πρέπει ή να διαθέτουν προπονητή full time πλέον, οπότε εγώ για παράδειγμα δεν θα μπορώ να είμαι στην Εθνική Ιταλίας, ή θα πρέπει να έχουν έναν προπονητή το καλοκαίρι και έναν από τους συνεργάτες του ίσως το χειμώνα".

Πρόβλημα θα υπάρξει όπως τόνισε και με παίκτες, καθώς ο Γκαλινάρι ή ο Μπελινέλι που αγωνίζονται στο ΝΒΑ δεν θα μπορούν να είναι στην Εθνική Ομάδα "και ίσως ο Μέλι, αν τελικά αποφασίσει να κάνει το βήμα, καθώς σίγουρα είναι στις κλήσεις το καλοκαίρι", ενώ τόνισε πως όταν έρθει η ώρα θα πρέπει να δει και το θέμα των Μπαρνιάνι και Τζεντίλε, οι οποίοι δεν έχουν χρόνο συμμετοχής (διαφορετικές περιπτώσεις σίγουρα) φέτος.

Ο Έτορε Μεσίνα κοιτάει το μέλλον, αλλά στο μυαλό του υπάρχει εκεί και κάτι από το παρελθόν που τον ενοχλεί ιδιαίτερα: "Το Προολυμπιακό Τουρνουά παραμένει μια ανοιχτή πληγή. Πλέον αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για την Εθνική Ιταλίας, για μια καλή πορεία στο Ευρωμπάσκετ. Μετά θα δούμε τι θα γίνει".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ