11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μεσίνα: “Δεν θα αυτοκτονήσω, όπως δεν το έκανα και το 2009” (vids)

Ο Έτορε Μεσίνα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον ημιτελικό του 2021, το χαμένο σουτ του Πάντερ που ίσως έδινε την πρόκριση στη δική του Αρμάνι Μιλάνο και το εύστοχο του Χίγγινε που έδωσε τελικά τη νίκη στην Μπαρτσελόνα. Ένας δημοσιογράφος του θύμισε ένα άλλο χαμένο σουτ που του είχε στοιχίσει έναν τίτλο όμως, και πάλι στη Γερμανία, στο Βερολίνο, ως προπονητής τότε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Αυτό του Ραμούνας Σισκάουσκας απέναντι στον Παναθηναϊκό στον τελικό του 2009!

"Ευχαριστώ κύριε.. αρνητικέ τύπε", ήταν η πρώτη αντίδρασή του και ίσως αν του επέτρεπαν οι συνθήκες να χαμογελούσε κιόλας: "Ευχαριστώ που επανέφερες τόσο ωραίες αναμνήσεις για μένα. Πραγματικά το εκτιμώ...  Όχι, δεν θα αυτοκτονήσω, όπως δεν το έκανα και τότε όταν ο Σίσκα είχε χάσει εκείνο το σουτ, γιατί ο Σίσκα μας βοήθησε και να νικήσουμε.

Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις. Νομίζω πως είχαμε μια εκπληκτική πορεία, ανεξάρτητα από την τελευταία φάση και πως αυτή εξελίχθηκε. Δώσαμε 41 αγώνες, παλέψαμε με όλους. Δείξαμε σε όλους πως είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε μια ομάδα που μας νίκησε δύο φορές στην κανονική περίοδο. Προχωράμε και θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι του χρόνου. Ο Πάντερ έχασε ένα καλό σουτ, αλλά έχει βάλει πολλά για εμάς φέτος. Και ο Χίγγινς έβαλε ένα σουτ. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ καλό για όσους το παρακολούθησαν".

Συνολικά για τον αγώνα τόνισε: "Παλέψαμε και οι δύο ομάδες. Πήγαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο τέλος νίκησαν χάρη σε ένα σουτ. Όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο, στη μία κατοχή, είναι κάτι που γίνεται. Πρέπει να είμαστε περήφανοι. Πιστεύω πως η ομάδα ξεπέρασε τα όριά της. Στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποιήσαμε την άμυνα και την αθλητικότητά μας, που στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν σε υψηλό επίπεδο. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με κοντές πεντάδες, πηγαίνοντας τον Μίτσοφ στο 4 και φτάσαμε ένα σουτ από τη νίκη. Στο ημίχρονο προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα, τι ήταν αυτό που δεν λειτουργούσε. Μιλήσαμε με τους παίκτες, γιατί αυτή η ομάδα, εξαιτίας των έμπειρων παικτών της καταλαβαίνει τι πρέπει να γίνει. Υπάρχον ομάδες που δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Αυτή η ομάδα, αυτοί οι παίκτες, μπορούν".

La lezione per il futuro:

Ο Μεσίνα υποστήριξε πως "μέσα από αυτό το παιχνίδι ήρθε η επιβεβαίωση, όχι το μάθημα πως η αθλητικότητα και οι επαφές, η δύναμη είναι στοιχεία που σε οδηγούν σε διακρίσεις και τίτλους" και πρόσθεσε: "Άλλαξαν και πάλι την εικόνα στο τέταρτο δεκάλεπτο γιατί είχαν την πειθαρχία να αλλάξουν την άμυνά τους με τον Ντέιβις και να επιτεθούν μέσω του Μίροτιτς στο low post".

Ο Ιταλός τεχνικός ρωτήθηκε και για τους... ρούκι του, τους Πάντερ, Σιλντς και ΛεΝτέι: "Οι ρούκι μας έπαιξαν καλά, όπως έκαναν όλο το χρόνο. Είναι τρεις παίκτες στους οποίους έχουμε εμπιστοσύνη και τα play offs στην Ιταλία ππλέον. Το πρωτάθλημα είναι άλλωστε ο βασικός φετινός μας στόχος. Το καλοκαίρι θα είναι ενδιαφέρον. Θα αναζητήσουμε λύσεις, αλλά περισσότερο θέλουμε να βελτιωθούν οι παίκτες που διαθέτουμε. Έχω εμπιστοσύνη πως χάρη στην οργάνωση που έχουμε το όραμα και τον τρόπο που δουλεύουμε μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ