24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μελετά αλλαγές το ΝΒΑ

Το ΝΒΑ μελετά τα δεδομένα και την κατάσταση όπως διαμορφώνεται με το νέο ξέσπασμα της πανδημίας και προσπαθεί να προσαρμοστεί πριν κάνει το επόμενο βήμα με την έναρξη της σεζόν 2020-21. Τα νεότερα μιλάνε για έναρξη τα Χριστούγεννα και μείωση των αγώνων στη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Ενώ δεν θα περιμένει και να επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων σε όλα τα γήπεδα.

Το ESPN είναι αυτό που είχε το ρεπορτάζ από το διοικητικό συμβούλιο του ΝΒΑ.Οι συζητήσεις ανάμεσα σε ιδιοκτήτες μιλάνε για έναρξη ανήμερα τα Χριστούγεννα, ώστε να εκμεταλλευτεί το πρωτάθλημα εκείνες τις ημέρες. Κάποιες ομάδες πιστεύουν πως το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν είναι εφικτό, πως είναι πολύ νωρίς με δεδομένο το πότε έληξε το προηγούμενο πρωτάθλημα, αλλά και την ίδια τη διεξαγωγή του ντραφτ που τοποθετείται στο Νοέμβριο (18/11). Αντιπροτείνουν το πρώτο τζάμπολ να γίνει κοντά στη μέρα που είναι αφιερωμένη στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στα μέσα Ιανουαρίου.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, δήλωσε μόλις την περασμένη εβδομάδα πως "στόχος είναι σεζόν 82 αγώνων και κανονικά play offs με τις ομάδες να παίζουν στα γήπεδά τους και μπροστά σε κόσμο".

Η αλλαγή προς το χειρότερο της κατάστασης με τον κορονοϊό, βάζει αυτά τα πλάνα σε (μεγάλη) αναμονή. Από την άλλη με την 75η επέτειό του το ΝΒΑ σκέφτεται να εισάγει ένα νέο σύστημα.

Το θέμα είναι πως σε όποια συμφωνία κι αν καταλήξει το διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να περάσει και από την έγκριση του σωματείου παικτών του ΝΒΑ. Εκεί η ημερομηνία κλειδί είναι η 30η Οκτωβρίου, καθώς είναι η τελική που έχουν ορίσει οι δύο πλευρές για να κλείσουν οποιοδήποτε θέμα εκκρεμεί (πρόγραμμα, μισθοί, αποζημιώσεις κλπ). Είναι επίσης μια ημερομηνία που απέχει περίπου οχτώ εβδομάδες από τα Χριστούγεννα και ο Σίλβερ έχει πει στην Ένωση Παικτών πως οποιαδήποτε ανακοίνωση για την έναρξη της σεζόν θα απέχει οχτώ εβδομάδες από το τζάμπολ, ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος προετοιμασίας. Ανοιχτό παραμένει και το θέμα των αποζημιώσεων των παικτών λόγω των μειωμένων αγώνων, εξαιτίας του κορονοϊού.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ