15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μειώνεται η φορολογία των εισιτηρίων

Από βήματος της Βουλής ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι ικανοποιείται ένα βασικό αίτημα των επαγγελματικών ομάδων του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ στην κατεύθυνση της ενίσχυσής τους μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Μιλώντας επί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό πως από 1/9/2020 και για τουλάχιστον ένα έτος (μέχρι τις 30/6/2021) μειώνεται ο ΦΠΑ των εισιτηρίων που διατίθενται για αθλητικές αναμετρήσεις, από το 24% στο 13%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν η τιμή του εισιτηρίου παραμείνει αμετάβλητη, οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ θα καρπωθούν αυτή τη διαφορά 11% στο φόρο και θα μπορέσουν να αυξήσουν κατά κάποιο τρόπο τα έσοδά τους και να "μπαλώσουν" κάποιες τρύπες.

Αρκεί φυσικά να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στα γήπεδα τη νέα σεζόν, να κοπούν εισιτήρια και να έχει πρακτικό αντίκρισμα αυτό το μέτρο. Διότι μέχρι στιγμής και με βάση και τη χθεσινή δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, κάτι τέτοιο μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο, τουλάχιστον για το ξεκίνημα της σεζόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ