24.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Μεγαλώνει το Παλαού Μπλαουγκράνα

Το ακούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά ίσως αυτή τη φορά να γίνει και πραγματικότητα. Η Μπαρτσελόνα χρησιμοποιεί το Παλαού Μπλαουγκράνα ως έδρα, ένα γήπεδο το οποίο θεωρητικά είναι παράνομο για την Ευρωλίγκα, εξαιτίας -αρχικά και βασικά- της χωρητικότητάς του.

Η Μπαρτσελόνα δεν μετακομίζει στα μεγαλύτερα γήπεδα που υπάρχουν στη Βαρκελώνη, οπότε θα πρέπει να φτιάξει ένα μεγαλύτερο. Τα αρχικά πλάνα για το νέο γήπεδο έκαναν λόγο για 10.000 θέσεις. Πλέον τα νεότερα σχέδια αναφέρονται σε 14.000 θέσεις. Ένας από τους λόγους, είναι, όσο κι αν φαίνεται παράξενο σε πολλούς, η μεταγραφή του Νίκολα Μίροτιτς. Το όνομά του, ερχόμενος από το ΝΒΑ, ήταν πόλος έλξης, τα όσα έκανε στο παρκέ ενίσχυσαν τη φήμη του και φέρνουν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Ο στόχος της διοίκησης είναι αυτόν τον κόσμο, με το ανανεωμένο ενδιαφέρον για το μπάσκετ, να τον κρατήσει με ένα καινούριο γήπεδο, με υπηρεσίες καλύτερες, μαγαζιά και όλα θα κάνουν πιο ευχάριστη την εμπειρία του να δίνουν έναν αγώνα.

Παράλληλα με το μεγάλο, κεντρικό, γήπεδο θα αυξηθεί η χωρητικότητα και του βοηθητικού γηπέδου, το οποίο από 2.000 θέσεων, θα γίνει 4.000 θέσεων και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά σε αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ