17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Μεγαλώνει και γίνεται μέντορας ο Ντελαβεντόβα (pics)

Δεν τον πήραν δα και τα χρόνια, αλλά με την καριέρα του και τις παραστάσεις του, στο υψηλότερο επίπεδο, έφθασε η ώρα για την… αλλαγή ρόλου για το Μάθιου Ντελαβεντόβα.

Ο 27χρονος γκαρντ των Μιλγουόκι Μπακς ανυπομονεί να αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος. Οι υποχρεώσεις του στο ΝΒΑ τον ανάγκασαν να απουσιάσει από τα πρώτα δύο «παράθυρα» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, στο τρίτο όμως θα είναι εκεί, για να βοηθήσει την Εθνική Αυστραλίας αλλά και τους νεαρούς διεθνείς. Τα «καγκουρό» έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στην επόμενη φάση και οι βλέψεις τους φθάνουν φυσικά μέχρι τα τελικά, στην Κίνα.

«Έχω δει τις καλύτερες στιγμές τους. Φυσικά, ενημερώθηκα αμέσως για όλα τα αποτελέσματα, τα έχουν πάει σπουδαία μέχρι στιγμής. Είναι εντυπωσιακό πως αυτοί οι παίκτες, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, βρέθηκαν μαζί κι έπαιξαν τόσο καλά με την Εθνική. Είμαι απλώς χαρούμενος που έκαναν τη δουλειά και ανυπομονώ να παίξω κι εγώ μαζί τους», ανέφερε σχετικά ο Αυστραλός διεθνής, που είδε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του να κάνει το «τέσσερα στα τέσσερα» στο Β’ Όμιλο της Ζώνης Ασίας-Ωκεανίας.

 

Η Αυστραλία θα παίξει τον Ιούνιο στην Κίνα (29/06) και τον Ιούλιο (02/07) θα αγωνιστεί και πάλι εκτός έδρας, στις Φιλιππίνες. «Στο επόμενο "παράθυρο", το καλοκαίρι, θα έχουμε κι άλλους νεαρούς παίκτες και θα ήθελα να τους μεταλαμπαδεύσω όλα όσα έχω μάθει, από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, στα παρκέ. Υπήρξαν πολλοί σπουδαίοι παίκτες πριν από εμένα, που με πήραν υπό την προστασία τους και πραγματικά μου έδειξαν το δρόμο στο διεθνές μπάσκετ. Μου έδωσαν τις συμβουλές τους και με βοήθησαν πολύ. Τώρα, ήρθε η σειρά μου να κάνω το ίδιο, καθώς η "οικογένεια" της εθνικής ομάδας μεγαλώνει», συμπλήρωσε ο Μάθιου Ντελαβεντόβα.

 

Οι Αυστραλοί θα κλείσουν μακριά από τη χώρα τους τις υποχρεώσεις τους στην πρώτη φάση των προκριματικών, αλλά θα επιστρέψουν για τη δεύτερη φάση. «Δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στους φιλάθλους να δουν από κοντά την ομάδα, σε διεθνείς διοργανώσεις, κάτι που είχε πολύ καιρό να συμβεί. Είναι κάτι πραγματικά καλό», έδειξε να επικροτεί ο γκαρντ των «ελαφιών» το νέο σύστημα διεξαγωγής των διοργανώσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ