16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μεγάλο πράγμα η αξιοπρέπεια

Ο Παναθηναϊκός μετά από πάρα πολύ καιρό έβγαλε αξιοπρέπεια και δεν άφησε τη Ρεάλ να κάνει ό,τι θέλει.

Πριν το τζάμπολ το αποτέλεσμα του εκτός έδρας αγώνα των πρωταθλητών Ελλάδας με τη «Βασίλισσα» έμοιαζε προδιαγεγραμμένο. Άλλωστε μέσα σ' όλα η ομάδα του Όντεντ Κάτας είχε και τις σημαντικές απουσίες των Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιώργου Παπαγιάννη. Βέβαια και οι γηπεδούχοι είχαν τα προβλήματά τους, όμως δεν υπάρχει καμία σύγκριση στο «βάθος» του έμψυχου δυναμικού των δύο αντιπάλων.

Η εικόνα του πρώτου μέρους συνέχισε να μην προκαλεί έκπληξη με το «τριφύλλι» να παίζει αποκρουστικό μπάσκετ και τους παίκτες του να μοιάζουν παντελώς αδιάφοροι. Αυτό αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά από τον τρόπο που αμύνονταν. Τη στιγμή που είχαν να δώσουν ομαδικά φάουλ, άφηναν τους αντιπάλους τους προκλητικά να σκοράρουν μέσα από τη ρακέτα. Την ίδια στιγμή στην επίθεση «τράκαραν» μεταξύ τους. Το 49-27 με τη Ρεάλ να παίζει στο ρελαντί δημιούργησε ανησυχία για ιστορικό διασυρμό.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συνέβη στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα μεταξύ των δύο ημιχρόνων. Ωστόσο η ομάδα που εμφανίστηκε φορώντας πράσινες φανέλες στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Μόνο κάποιος αδαής βεβαίως δεν θα αντιλαμβανόταν ότι οι Ισπανοί έκαναν πλέον συντήρηση με πρώτο στόχο να τελειώσουν δίχως απρόοπτα το παιχνίδι -κάτι που δεν συνέβη λόγω του τραυματισμού του Κάρολ-, όμως ο Παναθηναϊκός πλέον δεν αστειευόταν.

Υπερβολή θα έμοιαζε αν το σκεφτόταν κάποιος μετά το εικοσάλεπτο, αλλά οι «πράσινοι» άγχωσαν τους αντιπάλους τους, πλησίασαν 66-61 και έχασαν δύο ευκαιρίες για να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο. Τελικά παραδόθηκαν με μία τιμητική διαφορά 10 πόντων, αφήνοντας πιο γλυκιά γεύση σε σχέση με παλαιότερες επισκέψεις τους σε αυτό το γήπεδο όταν και διασύρονταν. Φυσικά το γεγονός αυτό δεν θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία πανηγυρισμών ή ικανοποίησης σε καμία περίπτωση. Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι περισσότερο από τη Ρεάλ αγχώθηκαν οι διαιτητές που άνευ λόγου δεν σφύριξαν το φάουλ του Ταβάρες στον Νέντοβιτς, ενώ μετέτρεψαν κι ένα αμυντικό φάουλ του Αλοθέν στον Όγκαστ, σε επιθετικό. Όχι ότι έκριναν αυτά τα σφυρίγματα το αποτέλεσμα, αλλά έδειξαν ξανά τη συμπεριφορά ορισμένων...

Μέσα σ' όλα ο Παναθηναϊκός είδε να «επανεμφανίζονται» δύο αθλητές που εδώ και καιρό φαινόταν ότι «αγνοούνταν». Ο λόγος φυσικά για τον Ζακ Όγκαστ και τον Μάρκους Φόστερ. Αμφότεροι είχαν θετική εικόνα στο παρκέ και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια αποδεικνύοντας ότι σίγουρα δεν αποτελούν επιλογές από το πάνω ράφι, αλλά ο παραγκωνισμός τους ήταν μάλλον άδικος. Βέβαια την ίδια στιγμή υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παίκτες που αδικούν την ίδια τους την προσπάθεια όταν βγάζουν σπουδαίες άμυνες, αλλά αδυνατούν να ευστοχήσουν σε λέι απ, αριστερό ή δεξί, κάτι που φανερώνει ότι τα προσόντα μπορεί να υπάρχουν, αν όμως δεν δουλέψεις, δεν θα φτάσεις ποτέ στο επίπεδο που θα μπορούσες.

Το μόνο θετικό μήνυμα ήταν η αξιοπρέπεια που έβγαλε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός. Έδειξε ότι δεν είχε διάθεση να ρίξει λευκή πετσέτα και να αφήσει τη Ρεάλ να κάνει πλάκα εις βάρος του. Αυτό βεβαίως δεν θα έπρεπε να συνιστά επίτευγμα, αλλά μετά τα όσα έχει δείξει φέτος το «τριφύλλι», αν μη τι άλλο προκάλεσε μία θετική εντύπωση. Πλέον γίνεται «στροφή» στον αγώνα με τη Βαλένθια στον οποίο η ελληνική ομάδα έχει καλές πιθανότητες νίκης, με βάση την εικόνα των «νυχτερίδων», ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει το παιχνίδι της Basket League με τον Προμηθέα και το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ένα παιχνίδι το οποίο είναι κυκλωμένο από το τεχνικό επιτελείο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ