20.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

“Μείναμε στην wild card”

Το Ηράκλειο ήθελε να παίξει στην Basket League. Τώρα παλεύει να κρατηθεί στην Α2 κι ο Γιάννης Λιανός θα κάνει ότι περνάει από χέρι του! Το ένα γιατί στο άλλο κρατάει τις πάνες του γιου του! 

Υποψήφιο για μία wild card, το Ηράκλειο περίμενε μέχρι την ύστατη ώρα για να πάρει το χρίσμα και να ανέβει στην Basket League, από την Β’ Εθνική. Για τους λόγους που ξέρεις (ή που δεν γνωρίζεις) αυτό δεν έγινε ποτέ και έτσι τώρα, καλείται να το κάνει αγωνιστικά. Πρώτα όμως πρέπει να σώσει μια σεζόν και από του χρόνου… έχει ο Θεός! “Δυστυχώς περιμέναμε αρκετά την wild card με αποτέλεσμα να μείνει λίγο πίσω ο σχεδιασμός” λέει ένας από τους καλύτερους παίκτες του Ηρακλείου, ο Γιάννης Λιανός “και τώρα  πληρώνουμε αυτή την καθυστέρηση. Η ομάδα θα είχε λεφτά αν ανέβαινε στην πρώτη κατηγορία, αντ’ αυτού δεν μπήκαν πολλά στην Α2 που είμαστε τώρα. Το ρόστερ είναι μικρό, τα ταξίδια γίνονται μόνο με καράβι, τρώμε μια μέρα στην θάλασσα και γενικά, δυσκολευόμαστε”. 

Πρώτο διπλό μετά από 11 εκτός

Τα λεγόμενα του αποτυπώνονται  - εν μέρει - στον βαθμολογικό πίνακα. Με μόλις έξι νίκες σε 22 παιχνίδια, οι Κρητικοί βρίσκονται στην 14η θέση και παλεύουν για να μην βρεθούν απ’ ευθείας, μία κατηγορία κάτω. Η νίκη επί του Παγκρατίου τους έδωσε, όσο να ‘ναι. μια ανάσα! “Αδικούμαι τους εαυτούς μας όλη την χρονιά. Βέβαια, δικαιολογίες υπάρχουν (διάβασε την παραπάνω παράγραφο) αλλά από την άλλη, αυτοί που είμαστε έχουμε ένα όνομα στην κατηγορία. Προσπαθούμε, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Τώρα κερδίσαμε το Παγκράτι. Πιο ψυχωμένο από μας γιατί παίζει χωρίς να έχει τίποτα να χάσει αλλά εμείς καταφέραμε να φύγουμε νικητές. Ήταν το πρώτο μας διπλό και αυτό που μας δίνει μια ανάσα. Θα αισθανόμαστε καλύτερα αν την επόμενη αγωνιστική κερδίσουμε την Καβάλα. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο διπλό και στην Καβάλα μπορούμε να το πετύχουμε”. 

Πάνες, μπιμπερό και μπάλα

Ο Γιάννης Λιανός είναι από τους κορυφαίους παίκτες του Ηρακλείου. Σκοράρει κατά μέσο όρο 13.13 πόντους και δεν έχει λείψει από κανένα παιχνίδι έως τώρα. Τρυματίας δεν έχεθ υπάρξει και πάλι καλά γιατί τον έχει ανάγκη η σύζυγος του και πιο πολύ, το νέο μέλος της οικογένειας: “Ο ερχομός του γιου μας, με έχει κάνει καλύτερο ως άνθρωπο αλλά μπορώ να σου πω και ως αθλητή διότι σκέφτομαι πιο ήρεμα πλέον. Οι προτεραιότητες μου σαφώς κι έχουν αλλάξει και αν με ρωτούσες μέχρι πριν λίγο καιρό για το αν ονα αλλάζω πάνες ή να παίζω μπάσκετ, θα σου απαντούσα το πρώτο. Το ίδιο μπορεί να σου έλεγα και τώρα αλλά έχουμε και μια ομάδα που πρέπει να σώσουμε”. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ