19.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

«Μαύρο» το 100ό για τον Πρίφτη

Ο Άρης έφυγε ηττημένος από το Λαύριο και το αποτέλεσμα πέραν τον βάζει σε περιπέτειες ως προς την 4η θέση της κανονικής περιόδου, χάλασε μια ξεχωριστή περίσταση για τον προπονητή του.

 

Ο Δημήτρης Πρίφτης έγινε στο χθεσινό παιχνίδι ο δεύτερος στη μετά-Ιωαννίδη εποχή προπονητής του Άρη που έφτασε τα 100 παιχνίδια Πρωταθλήματος στον πάγκο της ομάδας. Ο 58χρονος προπονητής έκανε κάτι που μόνον ο Αντρέα Ματσόν είχε κάνει από τη μέρα που έφυγε ο «ξανθός».

 

Ο Ματσόν μέτρησε 101 παιχνίδια Πρωταθλήματος με τους «κίτρινους». Διαδέχτηκε τον Ηλία Ζούρο στη διάρκεια της εξέλιξη της σεζόν 2005-06, έμεινε στον πάγκο τους για ολόκληρη την περίοδο 2006-07 για να επιστρέψει την περίοδο 2008-09. Ο Ιταλός ήταν η επιλογή του Άρη και στην αρχή της σεζόν 2009-10 όμως ο αποκλεισμός από το Μαρούσι στα προκριματικά της Euroleague δεν του επέτρεψε να κοουτσάρει καν στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Ακόμη και έτσι όμως ο αριθμός των αγώνων του παρέμενε πολύ μακρινός για τους μετέπειτα προπονητές του Άρη για οχτώ ολόκληρα χρόνια.

 

Ο Πρίφτης έφτασε τα 100 παιχνίδια με απολογισμό 60 νικών και 40 ηττών και τη Μ.Πέμπτη θα «πιάσει» στην κορυφή αυτής της λίστας τον Αντρέα Ματσόν τον οποίο θα ξεπεράσει στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ.

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ