18.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Μαύρη μαυρίλα στην Κροατία

Με κατεβασμένα τα κεφάλια και χωρίς διάθεση για πολλές κουβέντες επέστρεψε στο Ζάγκρεμπ η αποστολή της Κροατίας μετά το στραπάτσο στον αγώνα με τη Ρωσία, που την άφησε εκτός των προημιτελικών του Ευρωμπάσκετ. Η αποτυχία σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση είναι... δύσπεπτη σε μια χώρα που έχει μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ.

Ο Ντάριο Σάριτς απέφυγε να μιλήσει στους δημοσιογράφους που περίμεναν για μια δήλωση, αντίθετα ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ήταν πιο ευγενικός και-κυρίως-άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Εθνική ομάδα στο μέλλον. "Είμαι εδώ και θα είμαι εδώ", δήλωσε και παρέσχε στήριξη στον ομοσπονδιακό προπονητή, Άτσα Πέτροβιτς: "Δεχθήκαμε 100 πόντους στον αγώνα με τη Ρωσία και δεν μπορούμε να ρίξουμε την ευθύνη ούτε στον προπονητή ούτε σε κανέναν άλλον, παρά μόνο σε μας τους παίκτες. Εμείς φταίμε. Δεν έχουμε δικαιολογία για την εμφάνισή μας".

Στην αποδοχή της ευθύνης συμφώνησε και ο Κρούνοσλαβ Σιμόν, μόνο που αυτός μάλλον προανήγγειλε την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: "Εμείς οι παίκτες φταίμε, δεν μπορούμε να αναζητήσουμε αλλού ενόχους. Όμως ήρθε πια η ώρα για μεγάλες αλλαγές στην Εθνική ομάδα. Ήρθε η ώρα να αλλάξουν όλοι οι παίκτες", είπε.

Το μέλλον του ομοσπονδιακού προπονητή, Άτσο Πέτροβιτς, στον πάγκο παραμένει για την ώρα θολό. Η συμφωνία του με την ομοσπονδία αφορά και τα δύο επόμενα χρόνια, όμως ο πρόεδρος Ντίνο Ράτζα άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά λέγοντας: "Δεν κοιμηθήκαμε καθόλου όλο το βράδυ. Πρέπει να ηρεμήσουμε για λίγες μέρες, να μιλήσουμε με τον προπονητή και μετά θα ανακοινώσουμε τα πάντα".

Ο Πέτροβιτς πάντως δεν έδειξε διάθεση να παραιτηθεί: "Έχουμε μια τετραετή συμφωνία πάνω στην οποία πρέπει να καθήσουμε να μιλήσουμε, ίσως την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Εγώ θέλω 100% να μείνω. Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο αποκλεισμός μας από τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ είναι ένα ανεξήγητο πισωγύρισμα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ