11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μαυροκεφαλίδης στο Basketa.gr: “Δεν είναι τυχαίο ότι παρέμεινα στον Ιωνικό”

Οταν πριν από ένα χρόνο, τέτοια εποχή, ο Βαγγέλης Τσάπας έπειθε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να πιούν παρέα έναν καφέ και να συζητήσουν τα περί πιθανής συνεργασίας τους δεν μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια. Ούτε ίσως όμως και ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ που δείχνει - σαν το παλιό καλό κρασί - τη διαχρονική αξία του.

"Ξέρεις τι είπα τότε, σε εκείνο το ραντεβού του Βαγγέλη Τσάπα ; Οτι έρχομαι τώρα για την Α2, αλλά για την επόμενη σεζόν στη Α1, εγώ θα αποφασίσω αν θα συνεχίσω στην ομάδα ή όχι.

Νομίζω το γεγονός ότι συνεχίζω πρώτα απ' όλα αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τον Ιωνικό Νικαίας και αυτά που πρεσβεύει. Πολύ απλά διότι με γεμίζει αυτό που βλέπω και το λέω, ότι έχω συναντήσει συνολικά το καλύτερο κλίμα που έχω βρει ποτέ σε ομάδα που έχω αγωνιστεί. Περνάμε καλά και αυτό φαίνεται στο γήπεδο και σε όλες τις πτυχές της ομάδας" λέει στο Basketa.gr ο μπαρουτοκαπνισμένος στο πρωταθλητισμό Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Και όταν ένας παίκτης, που έχει παίξει μεταξύ άλλων σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ αλλά και στο εξωτερικό (Ρόμα, Βαλένθια, Μπαρτσελόνα) λέει ότι στον Ιωνικό νοιώθει τόσο καλά, προφανώς στη Νίκαια κάνουν κάτι καλά.

"Πρώτα απ' όλα είναι το κλίμα με ανθρώπους που έχουν κολλήσει και με το παραπάνω τα ένσημά τους στο άθλημα, όπως ο Ελληνιάδης, αλλά και οι συμπάικτες μου Κατούφας και Παπαδόπουλος που μπορεί να έχουν παίξει κυρίως σε χαμηλότερες κατηγορίες αλλά έχουν τεράστια εμπειρία και κυρίως στο να φτιάχνουν το καλύτερο κλίμα. Από τον μάνατζερ, τον φροντιστή και τον φυσιοθεραπευτή μέχρι και τους παίκτες, υπάρχει το οικογενειακό κλίμα.  Επιμένω, οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά" τονίζει ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ και συμπληρώνει:

"Είναι μια ομάδα που χαιρόμαστε να πηγαίνουμε στη δουλειά μας, για την προπόνηση δηλαδή και τους αγώνες".

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε...παππάδες στη Λήμνο, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο "διπλό" επί του Ηφαίστου λες και ήθελε να αποζημιώσει την ομάδα του επειδή δεν την είχε βοηθήσει όσο θα ήθελε μια εβδομάδα νωρίτερα με τον Κολοσσό στο "Σοφία Μπεφόν". Με μια διαφορά όμως, ότι δύο 24ωρα πριν τον αγώνα είχε κηδέψει τον πατέρα του στο Κιλκίς. Και παρ' όλα αυτά επέστρεψε ξημερώματα Σαββάτου και αγωνίστηκε.

"Είναι εύκολο να το λες, στα λόγια, αλλά πολύ δύσκολο να το πράξεις. Σκεφτόμουν θα παίξω για τον πατέρα μου και όλα αυτά όμως όταν μπήκα στο γήπεδο ήταν πολύ δύσκολο και εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Ετσι είναι η ζωή βέβαια, αλλά γενικά ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα, όμως ευτυχώς έχω την οικογένειά μου που με στηρίζει και τα παιδιά μου είναι μεγάλη παρηγοριά" συνεχίζει ο έμπειρος παίκτης που όταν τον ρωτάμε εάν η ομάδα τελικά έχει στόχο τα πλέι οφ, απαντάει όπως έχει συνηθίσει σε όλη του την καριέρα, χωρίς να κρυφτεί:

"Ε ναι τι θα είναι. Ας μη γελιόμαστε η ομάδα έχει δυνατότητες που δεν περιορίζονται απλά στη σωτηρία της. Εντάξει μπορεί ο πρόεδρος να κρατάει χαμηλούς τόνους και να βάζει ως πρώτο στόχο την παραμονή, αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Υπάρχει δυναμική στο σύλλογο και νομίζω μπορεί να μπει στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο πετύχει. Απλά η ήττα από τη Ρόδο μας πήγε λίγο πίσω γιατί ήταν από τα παιχνίδια που τα υπολογίζαμε, αλλά ρεφάραμε με τη νίκη στη Λήμνο".

Εχοντας φορέσει τη φανέλα και των δύο "αιωνίων" του ελληνικού μπάσκετ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν χρειάζεται να σκεφτεί ούτε λεπτό για να απαντήσει εάν και πόσο λείπει ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα: "Μα θέλει συζήτηση. Ας δούμε λοιπόν στους περσινούς τελικούς του ΟΑΚΑ πόσο κόσμο είχε ο Παναθηναϊκός με τον Προμηθέα. Σε άδειο γήπεδο έπαιζαν σχεδόν, ιδιαίτερα στον πρώτο τελικό ενώ δεν γέμισε ούτε στον τελικό που κρινόταν ο τίτλος, όπου είχε πολλά άδεια καθίσματα. Ολοι χάνουν από αυτό και το ελληνικό μπάσκετ. Από χορηγούς, τηλεοπτικά και πολλά άλλα. Επίσης οι παίκτες των άλλων ομάδων έχουν ιδιαίτερο κίνητρο να παίζουν κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Για μένα πρόκειται για μια χαζή κόντρα και δυστυχώς είναι εκατέρωθεν εγωϊστές και δύσκολα θα την τελειώσουν, αλλά θα πρέπει να τα βρουν για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Δεν κερδίζουν τίποτε έτσι".

Κάθε μέρα που πάει για προπόνηση όπως λέει το απολαμβάνει, ενώ από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Ιωνικό είχε βάλει και ένα στοίχημα με τον εαυτό του σε αυτό το νέο ξεκίνημα (δεδομένου ότι και λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσε να κάνει προετοιμασία και όμως έχει καλύψει το χαμένο έδαφος με την εμπειρία του και τη δουλειά του):

"Να είμαι ανταγωνιστικός όταν παίζω. Δεν θα ανεχόμουν να παίξω με...μέσο ή επειδή είμαι ο Μαυροκεφαλίδης. Θέλω σε κάθε συμμετοχή να αξίζω 101% την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και πάντα έτσι ήμουν. Είχα πει στον Βαγγέλη Τσάπα, ότι έρχομαι να παίξω στην Α2, αλλά να ξέρεις θα είμαι στο 100% σε κάθε παιχνίδι. Αυτή ήταν πάντα και φυσικά παραμένει η φιλοσοφία μου". 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ