27.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Μαυροκεφαλίδης στο Basketa.gr: «Τόσα μαζεμένα τρίποντα δεν έχω ξαναβάλει ποτέ»

Ο αρχηγός του Ιωνικού Νίκαιας, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μίλησε στο Basketa.gr μετά την πρώτη νίκη της ομάδας του στην Basket League χθες (12/10) όπου ήταν καταπληκτικός και συνέβαλλε τα μέγιστα και μίλησε για την αλλαγή του κλίματος στα αποδυτήρια, τη σχέση ομάδας και κόσμου και στους στόχους φέτος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Κάθε ματς και καλύτεροι μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα. Τί άλλαξε για να φτάσετε σήμερα στην πρώτη σας νίκης;

«Οι ήττες είχαν φέρει πίεση και το κλίμα δεν ήταν καλό, η αλλαγή προπονητή θεωρώ πως ήταν ευεργετική και σε αυτό το κομμάτι»

Σήμερα (σ.σ χθες) ήσουν ιδιαίτερα εύστοχος πετυχαίνοντας 22 πόντους έχοντας μάλιστα 4/7 τρίποντα συνολικά και τρία από αυτά στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου όταν ο ΠΑΟΚ επιχειρούσε αντεπίθεση. Πόσο καθοριστικό ήταν αυτό;

«Τόσα μαζεμένα τρίποντα δεν έχω ξαναβάλει στην καριέρα μου. Σίγουρα βοήθησε αυτό. Μου άφηναν τα σουτ έξω από τα 6,75 μ. και επέλεξα να τα πάρω. Ευτυχώς μπήκαν και πήραμε το ματς»

Πέρα από τη επίθεση παίξατε και καταπληκτική άμυνα, δεχτήκατε μόνο τέσσερις πόντους στην τέταρτη περίοδο...

«Θέλαμε πολύ τη νίκη και μπήκαμε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι εκτελώντας το πλάνο του προπονητή μας και αυτό λειτούργησε 100%»

Ο κόσμος δεν ήταν εδώ όμως να το χαρεί μαζί σας. Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του για εσάς;

«Πάρα πολύ. Σε αυτό το κομμάτι είμαστε σαν τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και γενικώς τις μεγάλες ομάδες, έχουμε δηλαδή οπαδούς οι οποίοι μας δίνουν τεράστια ώθηση που δεν θέλουμε και δεν πρέπει να την στερούμαστε ειδικά από τη στιγμή που δεν παίζουμε στη φυσική μας έδρα όπου τα πράγματα θα ήταν αλλιώς και για εμάς και για τους αντιπάλους. Δυστυχώς φέτος αναγκαστικά θα είμαστε εδώ (σ.σ στο «Σοφία Μπεφόν») και θα είναι σαν εκτός έδρας τα παιχνίδια μας αλλά θα το παλέψουμε μαζί με τον κόσμο».

Δεδομένων όλων των συνθηκών που ανέφερες ποιοι είναι οι στόχοι του Ιωνικού φέτος;

«Ο πρόεδρος έχει δηλώσει πως στόχος είναι η παραμονή άρα ποιος είμαι εγώ να τον αμφισβητήσω? Αν ήμουν εγώ πρόεδρος θα έλεγα κάτι άλλο...»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ πάντως στις δηλώσεις του είπε ότι με το ρόστερ που έχει ο Ιωνικός μπορεί να βρεθεί αρκετά ψηλά, θες να γίνει «πρόεδρος» για ένα λεπτό και να πεις τη γνώμη σου πάνω σε αυτό;

«Ε δεν μπορώ να πάω κόντρα στον πρόεδρο, ότι είπαμε» (γέλια)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ