24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαυροκεφαλίδης, σαν το παλιό, καλό κρασί

Κάθε αρχή λένε ότι είναι και δύσκολη και θέλει κάποιον... περπατημένο για να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ανέλαβε αυτόν τον ρόλο για να οδηγήσει το Περιστέρι στην πετυχημένη πρεμιέρα στο πρωτάθλημα, με το 84-81 επί του Κολοσσού να έρχεται μετά από ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο και να βάζει σε τροχιά την ιδιαίτερα γεμάτη, ποιοτική και φιλόδοξη ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου. Ο Κολοσσός πλήρωσε ένα κακό οκτάλεπτο στην τρίτη περίοδο, αλλά επέστρεψε δυναμικά, έφερε το ματς στο σουτ στο τελευταίο λεπτό και έχασε την ευκαιρία στην εκπνοή να το πάει στην παράταση με τρίποντο του Λάιλ.

Απολαυστικό σε θέαμα και απόλυτα ισορροπημένο σε εξέλιξη ήταν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Ο Κολοσσός έλεγξε μεγαλύτερο μέρος του, ο Πέτεγουεϊ με τον Μαυροκεφαλίδη ήταν τα στηρίγματα του Περιστερίου που φάνηκε βιαστικό πάντως σε αρκετές περιπτώσεις και οι ψύχραιμοι Ροδίτες με τον Αρτις στο πρώτο δεκάλεπτο και τον ασταμάτητο Λάιλ στο δεύτερο πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 44-41

Με σερί 12-0 σε τρία λεπτά άρχισε το Περιστέρι το δεύτερο ημίχρονο και πήγε στο 53-44, με καλές συνεργασίες, καλή ευστοχία στα δίποντα και τον Μαυροκεφαλίδη μπροστάρη. Ο Κολοσσός χρειαζόταν ψυχραιμία σε ένα κομβικό σημείο και από αυτήν έχει... απόθεμα ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος κοντρολάρισε το παιχνίδι, έδωσε και μαζεμένους πόντους για να κάνει το 56-53 στο 27' και να εκτοξεύσει εκ νέου το ενδιαφέρον.

Ο Μαυροκεφαλίδης όμως είχε βρει ρυθμό και δεν υπήρχε κάτι να τον σταματήσει. Η προσωπική του επίδοση είχε φτάσει τους 25 πόντους, με το σκορ του δεκαλέπτου να είναι 28-10 και η λήξη του να βρίσκει το Περιστέρι μπροστά με 69-54 και με την τύχη του αγώνα στα δικά του χέρια. Ο Κολοσσός όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά βρήκε ψυχραιμία και λύσεις και στα 30'' πριν τη λήξη, με τρίποντο του Ζάρα έφτασε σε απόσταση βολής, 81-79, με το Περιστέρι να έχει τάσεις... αυτοχειρίας με συνεχόμενες χαμένες βολές. Το σερί των φιλοξενούμενων ήταν 10-0 και είχαν και μια τελευταία επίθεση από το 82-79.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ: Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά από έναν τραυματισμό, έχασε προπονήσεις, αλλά... ήταν να μην επανέλθει. Σήμερα μπήκε στο ματς όχι σε απόλυτη ετοιμότητα, αλλά έκανε μια απολαυστική εμφάνιση την οποία «έντυσε» με 27 πόντους με εκπληκτική στατιστική και 7 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, τα τέσσερα περισσότερα λάθη του Κολοσσού, 11-15 συνολικά, σίγουρα στοίχισαν την ευκαιρία.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ