15.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μαυροκεφαλίδης: “Πρώτη φορά συνεργάστηκα με τόσο ευγενικούς ανθρώπους”

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τελείωσε μια σεζόν στη Λιθουανία με τη Λιέτουβος Ρίτας, που του άρεσε πολύ. Αυτό αφήνει να εννοηθεί σαφώς στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα krepsinis.net από την Αθήνα, όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες.

"Κάθε σεζόν είναι διαφορετική και οι εμπειρίες πολύτιμες, οπότε και η φετινή δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι προπονήσεις δεν ήταν εύκολες, η σεζόν ήταν μακρά, αλλά σε μένα και την οικογένειά μου άρεσε το Βίλνιους. Υπέροχη η πόλη και η ομάδα".

Τι εντύπωση σου άφησε η Λιέτουβος Ρίτας;

"Είναι ένα πολύ επαγγελματικό κλαμπ με πλούσια ιστορία. Η Λιέτουβος Ρίτας έχει δύο ευρωπαϊκά τρόπαια στην τροπαιοθήκη της και έχει κερδίσει συνεχόμενα εθνικά πρωταθλήματα. Είναι γνωστή σε όλη την Ευρώπη και πραγματικά απόλαυσα αυτή τη σεζόν στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα μου έπαιξα σε μια ομάδα όπου σχεδόν όλοι οι παίκτες και το υπόλοιπο προσωπικό ήταν πολύ καλοί και ευγενικοί άνθρωποι".

Όλοι οι παίκτες συμφωνούν πως η ατμόσφαιρα στην ομάδα ήταν πολύ καλή. Τι την έκανε τόσο καλή;

"Ήμαστε σαν οικογένεια και ξέρεις ποιο ήταν το μυστικό. Ότι όλα τα παιδιά ήταν καλά. Αν χρειαζόταν ένας βοήθεια, τον βοηθούσαν οι υπόλοιποι και δεν μιλάω μόνο για τους παίκτες και τους προπονητές, αλλά και για τη διοίκηση".

Τι σου άρεσε περισσότερο στο Βίλνιους;

"Τον Απρίλιο είναι τέλεια στη Λιθουανία. Στην Ελλάδα το καλοκαίρι ζεσταίνομαι πολύ και στη Λιθουανία είναι το ίδιο. Οι άνθρωποι στο Βίλνιους είναι πολύ φιλικοί, πολλοί μιλούν αγγλικά κι έτσι όταν ήμουν στην παλιά πόλη ή οπουδήποτε αλλού, ήταν εύκολο να συνεννοηθώ. Το Βίλνιους είναι μια υπέροχη πόλη, που άρεσε πολύ σε μένα και στην οικογένειά μου".

Το ελληνικό μπάσκετ είναι διάσημο για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα γήπεδα και τους οπαδούς του. Ποια είναι η γνώμη σου για τους φίλους του μπάσκετ στο Βίλνιους;

"Στην Ελλάδα η ατμόσφαιρα στα γήπεδα είναι υπέροχη, υπάρχει πολύς θόρυβος, αλλά καμιά φορά αρχίζουν να πέφτουν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, αρχίζουν μάζες και μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των θεατών. Γι' αυτούς τους λόγους η καρδιά μου βρίσκεται πιο κοντά στο γήπεδο της Λιέτουβος Ρίτας, που ήταν υπέροχο σε όλη τη διάρκεια της σεζόν".

Ποια είναι η γνώμη σου για τον καινούριο προπονητή της Λιέτουβος Ρίτας, Νταΐνιους Αντομάιτις;

"Ξέρω ότι είναι ο προπονητής της Εθνικής Λιθουανίας κι έχω ακούσει πολλά καλά λόγια γι' αυτόν. Έχω παίξει εναντίον της Νεπτούνας κι έχω διαπιστώσει ότι είναι καλός προπονητής. Η ομάδα του έπαιζε επιθετικά, ήταν καλή στην άμυνα και οι παίκτες είχαν καλές αποφάσεις στο γήπεδο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ