33.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Μαυροκεφαλίδης: “Ο Σωτήρης το έχει”! (vid)

Η αλλαγή προπονητή και το κατά πόσο θα βοηθήσει στη συνέχεια την ΑΕΚ για να επιτύχει τους στόχους που της έχουν απομείνει, ήταν ένα βασικό θέμα συζήτησης μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η πρώτη εντύπωση ήταν θετική. Η Ένωση πάλεψε μέχρι τέλους απέναντι σε έναν καλύτερο αντίπαλο, έχασε στις λεπτομέρειες και φάνηκε ανανεωμένη, κάτι που παραδέχθηκε και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μιλώντας στο basketa.gr:

"Κάθε αλλαγή προπονητή αλλάζει την ψυχολογία της ομάδας. Φάνηκε αυτό. Μπήκαμε δυνατά, θέλαμε πολύ τη νίκη, αλλά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός ξέφυγε χωρίς να το καταλάβουμε. Ούτε κι αυτοί πρέπει να το κατάλαβαν! Όμως αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός έχει άλλη νοοτροπία και είναι πιο σκληρός. Θα αλλάξουμε κι εμείς όμως", δήλωσε ο διεθνής σέντερ. Και είχε καλά λόγια να πει για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο:

"Ο Σωτήρης είναι πολύ καλός προπονητής. Άξιζε να πάρει την ευκαιρία που πήρε. Ο χρόνος θα δείξει τι έργο μπορεί να προσφέρει, αλλά το σίγουρο είναι ότι... το έχει"! 

Έχοντας αποτύχει να φτάσει εκεί που ήθελε τόσο στο Κύπελλο, όσο και στο Champions League, η ΑΕΚ έχει μπροστά της μόνο το πρωτάθλημα για να πετύχει κάτι καλό φέτος. Ποιο μπορεί να είναι αυτό το καλό;

"Αυτό που είπα και στους ανθρώπους της ομάδας όταν επέστρεψα είναι ότι στόχος μας πρέπει να είναι να τελειώσουμε τη χρονιά εμφανίζοντας καλή εικόνα και από εκεί και πέρα ό,τι μπορούμε να χτίσουμε για την επόμενη χρονιά", είπε ο Μαυροκεφαλίδης. "Πρέπει στο τέλος να νιώθουμε χαρούμενοι. Δεν είμαστε φαβορί για να παίξουμε στον τελικό. Μπορούμε όμως να περάσουμε από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ και να φανούμε ανταγωνιστικοί στον τελικό. Να δείξουμε ότι η ομάδα άλλαξε προς το καλύτερο".

Σάκοτα: "Δεν άλλαξαν και πάρα πολλά" 

Ο Ντούσαν Σάκοτα είχε ελαφρώς αντίθετη άποψη από αυτή του Μαυροκεφαλίδη. Μιλώντας στην κάμερα του basketa.gr μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, υποστήριξε ότι η αλλαγή προπονητή "δεν άλλαξε και πάρα πολλά, μόνο μεγάλωσε τη συγκέντρωσή μας". Και εξήγησε ακριβώς γιατί, αφού προηγουμένως είχε εκφράσει τα συναισθήματά του για την ήττα από τον Ολυμπιακό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ