24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Στηβ Μπαρτ Τζούνιορ και Χαραλαμπόπουλος «βύθισαν» τον Άρη

Ο Ιωνικός επικράτησε του Άρη με 77-72 στη Θεσσαλονίκη παίρνοντας τη δεύτερη νίκη του στη Basket League, δείχνοντας να πατάει γερά στα πόδια του, τη στιγμή που οι «κίτρινοι» συμπλήρωσαν τρεις σερί ήττες μετά τη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στον ΠΑΟΚ.

To ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να παίρνουν το προβάδισμα με 9-3 έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Ντραγκίσεβιτς (17 π.). Ο Ιωνικός όμως με μεγάλα σουτ του Στηβ Μπαρτ Τζούνιορ, που έκλεισε το ματς με 24 πόντους, και τον αρχηγό, Λουκά Μαυροκεφαλίδη να δηλώνει παρών δεν άφησε τους «κίτρινους» να ξεφύγουν με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 44-43.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης συνέχισε να κρατάει το προβάδισμα βρίσκοντας λύσεις από τους Τάλτον (16 π.) και Φλιώνη (11 π.) , μέχρι που ένα «ξέσπασμα» των φιλοξενούμενων με ενορχηστρωτή τον, καταπληκτικό σήμερα, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, έστειλε τον Ιωνικό στο +9 (62-71) με 5':42'' για το τέλος του αγώνα.

Η αντεπίθεση του Άρη που έφερε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (71-75) σταμάτησε στο φοβερό μπλοκ του Τζόουνς στον Ντραγκίσεβιτς, που είχε την ευκαιρία να φέρει τους γηπεδούχους σε απόσταση βολής και στη συνέχεια οι Νικαιώτες απλώς σφράγισαν τη νίκη τους με το τελικό 72-77. 

H ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Σε ένα ματς που ο Ιωνικός είχε πληθώρα «ηρώων» με τους Στηβ Μπαρτ Τζούνιορ να ηγείται στο σκοράρισμα, τους Χαραλαμπόπουλο (14 π., 7 ριμπάουντ) και Μαυροκεφαλίδη (16 π., 8 ριμπάουντ) να κάνουν πολύ μεγάλο ματς και να αγγίζουν το νταμπλ-νταμπλ, η τάπα του του Τζόοουνς στον Ντραγκίσεβιτς 47'' πριν το τέλος του ματς και με τον Άρη να αντεπιτίθεται είναι αυτή που ξεχωρίζει. Χωρίς αυτή την άμυνα του άσου των Νικαιωτών η υπερπροσπάθεια των υπολοίπων μπορεί να μην είχε καμία -βαθμολογική τουλάχιστον- αξία.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: 5':42'' πριν το τέλος ο Ιωνικός ξέφυγε με εννιά πόντους κάνοντας τα πράγματα πολύ δύσκολα για τον Άρη, ο οποίος στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου σούταρε με τραγικά ποσοστά συμπληρώνοντας παραπάνω από τέσσερα λεπτά με μόλις ένα καλάθι εντός πεδιάς (!) γέρνοντας έτσι την πλάστιγγα προς την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ