21.5 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Μαυροειδής: “Πρώτα η νίκη, μετά η διαφορά”

Ο Δημήτρης Μαυροειδής αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα του αγώνα με τη Χάποελ, ωστόσο τόνισε πως ο βασικός στόχος της ΑΕΚ είναι να πάρει τη νίκη. Το να καλύψει τη διαφορά της ήττας στο Ισραήλ στον πρώτο γύρο (-7) έρχεται σε δεύτερο πλάνο. 

«Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα. Σίγουρα θα έχουμε ένα μεγάλο προβάδισμα αν νικήσουμε. Εμείς πάμε για τη νίκη απλά, αλλά αν έρθει και το πλεονέκτημα πόντων, καλώς. Υπάρχουν πολλές ποιοτικές ομάδες στον όμιλο με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα αύριο», είπε στη διάρκεια της media day και στη συνέχεια σχολίασε την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα σε σχέση με την αρχή της σεζόν και μετά τις αλλαγές που έχει κάνει:

«Δεν έχουμε κάνει τρομερές αλλαγές. Υπήρχαν χρονιές που κάθε εβδομάδα αλλάζαμε παίκτη. Μόνο η προσθήκη του Τσάλμερς έχει γίνει, που είναι ένας ποιοτικός παίκτης. Έχουμε δέσει, ανταποκρινόμαστε σε αυτά που θέλει ο προπονητής και ο κάθε παίκτης ξέρει το ρόλο του. Γι' αυτό έχουν έρθει οι νίκες των τελευταίων εβδομάδων. Στην αρχή ακούστηκαν πολλά για το ρόστερ και το τι λείπει και εγώ έλεγα να υπάρχει υπομονή. Επειδή έβλεπα τον τρόπο που δουλεύαμε ήξερα ότι θα βγει η δουλειά. Βασιζόμαστε στην άμυνα, έχουμε σκληράδα σαν ομάδα και παίρνουμε τα παιχνίδια. Ελπίζω να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο».

Ο συναρχηγός της ΑΕΚ αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να κάνουν αυτός και οι συμπαίκτες του προκειμένου να νικήσουν την Τετάρτη: «Είναι καθαρά επιθετική ομάδα η Χάποελ, πολύ μέτρια στην άμυνα. Το λάθος που κάναμε στο πρώτο παιχνίδι στο Ισραήλ είναι πως πήγαμε στο παιχνίδι τους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε το ρυθμό και να πάμε στις επαφές. Στην Χάποελ δεν αρέσει το... ξύλο. Έτσι θέλουμε να τους φθείρουμε και να πάρουμε τη νίκη. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ποσοστό ετοιμότητας».

Όσο για την παρουσία του κόσμου είπε: «Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε τον κόσμο. Παράδειγμα ήταν ο τελικός του BCL το 2018 που δεν... βλέπαμε τους αντιπάλους από τον κόσμο. Όταν μπαίναμε, ξέραμε ότι θα χάσουν. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, πως μας δίνει δύναμη. Σε αυτά τα παιχνίδι τους θέλουμε κοντά μας, γιατί μας δίνουν δύναμη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ