20.7 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαυροειδής: «Για εσάς το κάνουμε, για να μην κάθεστε σαν θέατρο» (vid+pics)

Ο δεύτερος φετινός τίτλος της ΑΕΚ ήταν ευρωπαϊκός. Μετά το Κύπελλο Ελλάδας η «Ένωση» αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Basketball Champions League, κατακτώντας το τρίτο τρόπαιό της εκτός συνόρων μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1968 και το Κύπελλο Σαπόρτα το 2000.

Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα κέρδισαν με άγχος στον τελικό του ΟΑΚΑ τη Μονακό. Ο Δημήτρης Μαυροειδής, μιλώντας στο Basketa.gr, εξήγησε πως ήταν σίγουροι πως θα κερδίσουν και αυτό το παιχνίδι, όπως έκαναν και απέναντι στη Μούρθια στους «4»: «Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε στον τελικό. Πιο πολύ φοβόμουν τον ημιτελικό, γιατί ήμασταν αγχωμένοι. Φοβόμασταν μην δεν πάμε τελικό και απογοητεύσουμε τον κόσμο μας. Στον τελικό ήμασταν σίγουροι πως θα κερδίσουμε, παρότι ήταν καλύτερη ομάδα».

  

Οι «κιτρινόμαυροι» επιβίωσαν σε ακόμα ένα «θρίλερ», όπως άλλωστε το συνηθίζουν φέτος. «Είναι πιο ωραίο έτσι, δεν σ’ αρέσει; Εάν ήταν 20π. θα ήταν ένα ανούσιο ματς. Τώρα, έχουμε να συζητήσουμε, το απολαμβάνουμε καλύτερα. Για εσάς, να έχετε σασπένς, μην κάθεστε σαν θέατρο», ανέφερε χαριτολογώντας ο 32άχρονος σέντερ.

 

Η «Ένωση» πρόσθεσε ακόμα δύο τρόπαια στη… συλλογή της κι όταν ρωτήσαμε το Δημήτρη Μαυροειδή για εκείνο που χάρηκε περισσότερο απάντησε: «Καθένας έχει τη δική του σημαντικότητα. Ο πρώτος επειδή ήταν ο πρώτος της ομάδας ύστερα από πολλά χρόνια, ο δεύτερος είναι ένας ευρωπαϊκός τίτλος, ο τρίτος στην ιστορία της ομάδας. Είναι τρομερή επιτυχία. Είναι απίστευτο αυτό που καταφέραμε. Δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς αυτό το Κύπελλο στην αρχή της χρονιάς. Εμείς λέγαμε σαν στόχο, εάν μπορούμε, να φθάσουμε στο Φάιναλ Φορ. Αυτός ήταν ένας εφικτός στόχος. Το πήραμε, είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την ομάδα».

 

Ο διεθνής σέντερ αφιέρωσε τον τίτλο στο BCL στην οικογένειά του, τη γυναίκα του και την κόρη του, η οποία όπως πρόσθεσε είναι το γούρι του. «Ανατριχιαστική» χαρακτήρισε την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος της ΑΕΚ στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, πρόσθεσε μάλιστα πως δεν είχε ξαναζήσει κάτι τέτοιο στη ζωή του. «Με αυτόν τον κόσμο δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά. Για την επόμενη ημέρα, που τους φέρνει και πάλι στη «μάχη» της Stoiximan.gr Basket, συμπλήρωσε: «Θα είναι δύσκολα. Δεν έχουμε τη θέση που θα θέλαμε, για να έχουμε το πλεονέκτημα στα πλέι οφ, αλλά θα παλέψουμε. Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν το σκέφτομαι καν».

   

https://www.youtube.com/watch?v=UOnmAnOh3u4



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ