21.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαυροειδής στο basketa.gr: “Ένας μίνι άθλος… οιωνός”! (vids + pics)

Ακριβώς στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης η πτήση της Aegean που μετέφερε την αποστολή της ΑΕΚ από την Πράγα προσγειώθηκε στο "Ελ. Βενιζέλος". Μερικά λεπτά αργότερα τα μέλη της άρχισαν σιγά σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους στην αίθουσα αφίξεων. Λίγο κουρασμένα από το ταξίδι, αλλά με το χαμόγελο στα χείλη μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Νίμπουρκ, που κρατά ζωντανό το όνειρο της ΑΕΚ να βρεθεί στο φάιναλ φορ του Basketball Champions League.

Δεν υπήρχαν οπαδοί της Ένωσης επί της υποδοχής. Μόνο 4-5 άτομα ήταν, που έσπευσαν να αγκαλιάσουν τον Μάκη Αγγελόπουλο, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Χάρη Κουτά εμφανίστηκε πρώτος, αλλά... έτρεξε γρήγορα να φύγει, προφανώς επειδή δεν ήθελε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες που καραδοκούσαν.

Ακολούθησαν σιγά σιγά όλοι οι παίκτες και οι προπονητές. Ο Δημήτρης Μαυροειδής βγήκε μαζί με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και στάθηκε να πει δυο λόγια στην κάμερα του basketa.gr. Πανευτυχής κι αυτός, είχε πλήρη επίγνωση του επιτεύγματος της ΑΕΚ και του ότι ο δρόμος για το φάιναλ φορ, αλλά και για το τρόπαιο του BCL έχει ανοίξει πλέον για τα καλά. Όμως δεν ήθελε να το πει... φωναχτά. Κάτι υπαινίχθηκε πάντως μιλώντας για... οιωνούς:

O αρχηγός Ντούσαν Σάκοτα, που επέστρεψε από την Πράγα με ενοχλήσεις στη μέση, άλλωστε αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με ένεση, έλαβε με χαρά μια ανθοδέσμη που του πρόσφερε ένας οπαδός. Και στη συνέχεια δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Το φάιναλ φορ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, ο μεγαλύτερος στόχος που είχαμε βάλει για φέτος. Κι η διοίκηση, κι ο κόσμος κι εμείς το θέλουμε πάρα πολύ. Προέχει ένας σπουδαίος αντίπαλος όμως, που μας κέρδισε φέτος δύο φορές. Αυτή τη φορά θα είμαστε πιο έτοιμοι και με μεγαλύτερο κίνητρο για να πάμε πιο μακριά".

Ο Σάκοτα εξήρε τον χαρακτήρα της ομάδας: "Το έχω ξαναπεί ότι αυτή η ομάδα, όποτε στήθηκε στον τοίχο, αντιδρούσε με μεγάλη νίκη. Το έχουμε κάνει αρκετές φορές φέτος. Στην ΑΕΚ έχουμε συνηθίσει να παίζουμε και να θεωρούμαστε το φαβορί, δικαίως γιατί η ομάδα είναι πολύ καλή. Η όρεξη δεν ήταν ποτέ θέμα σε αυτή την ομάδα. Όποιος έβλεπε τις προπονήσεις μας, θα το έβλεπε ότι είχαμε πάντα μεγάλη όρεξη. Το θέμα είναι τα σκαμπανεβάσματα, το οποίο βέβαια είναι λογικό γιατί πρόκειται για μια φρέσκια ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι ο χαρακτήρας, αυτό μένει. Αυτός θα μας πηγαίνει πάντα μακριά".

Όσο για τη Στρασμπούρ: "Μας έχουν χαρακτηρίσει τους βασιλιάδες των ανατροπών. Θα προτιμούσαμε βέβαια μια φορά να κερδίσουμε ή να προκριθούμε χωρίς μια μυθική ανατροπή. Αυτή τη φορά είναι σημαντικό να έχουμε εμείς τον έλεγχο του αγώνα, να μην τους επιτρέψουμε να βρουν ρυθμό, ειδικά με τους κοντούς τους. Η Στρασμπούρ είναι μια πολύ καλά οργανωμένη και ταλαντούχα ομάδα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ