22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 70 – 55: Ξεκίνησε με το αριστερό (vid)

Με το Μαυροβούνιο να είναι καλύτερο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, η Εθνική Γυναικών γνώρισε την ήττα με  70-55 στην πρώτη αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ Γυναικών που διεξάγεται στη Βαλένθια.

H τυπικά γηπεδούχος ομάδα του Μαυροβουνίου πήρε από νωρίς τον έλεγχο της αναμέτρησης. Με όπλο της την εξαιρετική δουλειά στο ζωγραφιστό, το Μαυροβούνιο κατάφερε να προγηθεί από νωρίς με 24-16, στο τέλος της πρώτης περιόδου, ενώ, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 15 πόντους με το τέλος του ημιχρόνου. Η ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού δεν είχε απαντήσεις στις Γιοβάνοβιτς και Πάσιτς, και κάπως έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με την πλάτη στον τοίχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελληνική ομάδα μπήκε με μεγαλύτερη συγκέντρωση και πάλεψε την αναμέτρηση. Ανέκτησε επαφή στο σκορ, προσεγγίζοντας ξανά τη μονοψήφια διαφορά και στο τελευταίο 6λεπτο της αναμέτρησης κατάφερε να βρει συνεχόμενα αμυντικά στοπ τα οποία της έδωσαν την ευκαιρία να φέρει για πρώτη φορά μετά από ώρα την αναμέτρηση στους στους 7 πόντους. Εκεί όμως, μίλησε ξανά η ευστοχία των Μαυροβουνίων, με τη διαφορά να ξεφεύγει για άλλη μια φορά στους 15 πόντους, διαμορφώνοντας και το τελικό 70-55.

Η ήττα αυτή ξεκινάει τη διοργάνωση με τον... λάθος τρόπο για την εθνική ομάδα, η οποία είχε "μαρκάρει" στο καλεντάρι της τον αγώνα ως μία καλή ευκαιρία για ένα ξεκίνημα που θα την έκανε να ονειρεύεται την πρόκριση στην επόμενη φάση. Για την Εθνική Ελλάδος πρώτη σκόρερ ήταν η Μαριέλα Φασούλα με 21 πόντους, ενώ 19 πρόσθεσε η Αγγελική Νικολοπούλου. Από την άλλη, 19 πόντους είχε η Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς με τη Γιοβάνα Πάσιτς να προσθέτει 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24 - 16 , 44 - 29, 57 - 48 , 70-55

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ