20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

“Ματ” Σφαιρόπουλου, σοκ Φενερμπαχτσέ

Οσοι παίκτες της λείπουν τόσες... ψυχές έχει η Μακάμπι που έφυγε από την έδρα της Φενερμπαχτσέ με θρίαμβο 77-78, πάτησε τετράδα και ανάγκασε σε σοβαρό πισωγύρισμα την Φενέρ που παλεύει για είσοδο στα πλέι οφ. "Μαγικό" σύστημα έβγαλε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σττα 4'' πριν την λήξη, με τον Χάντερ να λαμβάνει την μπάλα από το άουτ και να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι. Εχασε και τον Εϊσι μέσα στο ματς η Μακάμπι που όμως έχει στόφα καλοδουλεμένης ομάδας και πατάει πολύ γερά στα πόδια της.

Οι δύο ομάδες έλεγξαν από ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς πάντως καμία να ξεφύγει, η Φενέρ το πρώτο με Σλούκα και Ουίλιαμς, η Μακάμπι το δεύτερο με Τζάκσον και Αβντίγια. Τα σκορ ήταν 23-20 και 40-41 και προϊδέαζαν για το θρίλερ που ακολουθούσε. Η τρίτη περίοδος είχε από ένα σερί νωρίς, για το 52-46 της Φενέρ στο 23' που ακολουθήθηκε από το 52-55 στο 26', ακολούθησε  η απόλυτη ισορροπία και έληξε με 63-64.

Το ξεκίνημα της τελικής ευθείας είχε ένα 7-0 για την Μακάμπι μέχρι το 34', με τους Τούρκους να χάνουν το ένα σουτ μετά το άλλο (0/11 σε αυτά τα λεπτά!) δείχνοντας σημάδια πανικού.  Οι Τούρκοι βρήκαν λύσεις, από το 68-74 πήγαν στο 75-74, ο Ντόρσεϊ στα 11'' έκανε το 75-76, ο Σλούκας με δύο βολές στα 4'' το 77-76, ο Χάντερ έγραψε τον θριαμβευτικό επίλογο για την Μακάμπι.

"ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΥΠΟΘΕΣΗ: Το φινάλε του αγώνα είχε μόνο ελληνικό στοιχείο. Ο Ντόρσεϊ έκανε το 75-76. Ο Σλούκας το 77-76. Ο Σφαιρόπουλος σχεδίασε την τελευταία επίθεση και ο Χάντερ, μοναδικός από τους παραπάνω χωρίς ελληνικό διαβατήριο, αλλά με έντονο πέρασμα από την χώρα μας, έγραψε την ιστορία.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Είχε άποντο τον σκόρερ της Ουιλμπέκιν, είχε πέντε απουσίες, είχε λιγότερα ριμπάουντ και περισσότερα λάθη, αλλά νίκησε η Μακάμπι στην Πόλη διαψεύδοντας το ότι οι αριθμοί στο μπάσκετ λένε πάντα την αλήθεια...

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ