16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ματ στη “βασίλισσα”

Με την... αεροπορία να κάνει καλή δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο και τον Ματ Λοτζέσκι να δίνει λύσεις στα κρίσιμα σημεία, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ (70-63) και ουσιαστικά να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Α1, καθως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο άλλο παιχνίδι που να μπορεί να χάσει στη συνέχεια. Η ΑΕΚ από τη μεριά της εμφανίστηκε ανανεωμένη, με μεγαλύτερη όρεξη και πάθος υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Μανωλόπουλου, πάλεψε και δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο του αγώνα, όμως ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από αυτήν και έχασε δίκαια.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, πιο ζωηρή και με μεγαλύτερη ενέργεια, έλεγξε τα ριμπάουντ, στόχευσε τα μις ματς στην επίθεση και βρήκε πολλές λύσεις μέσα στο καλάθι από τους Μοαυροκεφαλίδης και Μαυροειδή. Γι' αυτό είχε συνεχώς το προβάδισμα, προηγήθηκε μέχρι και με διαφορά 6 πόντων (32-26) και θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη διαφορά από το ισχνό 37-35 στο ημίχρονο, αν ο Μάντζαρης και ο Λοτζέσκι δεν κρατούσαν όρθιο τον Ολυμπιακό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" σκλήρυναν την αμυνά τους, έλεγξαν απόλυτα την εναέρια κυκλοφορία, με τους Μπιρτς και Πρίντεζη να κάνουν θραύση (ο Ολυμπιακός είχε μαζέψει σε επτά λεπτά όσα ριμπάουντ είχε μαζέψει σε όλο το πρώτο μέρος, 11!), και από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου να γυρίσει το παιχνίδι. Καθώς η ΑΕΚ άρχισε να σουτάρει σωρηδόν άστοχα τρίποντα, ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Λοτζέσκι έτρεξε σερί 13-3 και προηγήθηκε με 52-41 στο 28΄αποκτώντας πλήρως τον έλεγχο του αγώνα.

Και δεν τον έχασε ούτε όταν η ΑΕΚ, με πρωταγωνιστές τους Ούκιτς και Ντίξον προσπάθησε να επιστρέψει και στο 36' μείωσε 62-58. Η άμυνα και ο Λοτζέσκι ήταν και πάλι εκεί για να "καθαρίσουν" το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό.

ΟΙ ΑΣΟΙ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ 

Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ασφαλώς ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, διότι σε μια δύσκολη επιθετικά βραδιά για την ομάδα του, έβαλε 17 πόντους και ήταν παρών σε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Απο εκεί και πέρα καθοριστική ήταν και η συμβολή των Πρίντεζη-Μπιρτς στην τρίτη περίοδο, τότε που έλεγξαν απόλυτα τις μάχες μέσα στη ρακέτα, ανάγκασαν την ΑΕΚ να βγει έξω και να σουτάρει τρίποντα, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να περάσει μπροστά και να μην ξανακοιτάξει πίσω του.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ 

Η αστοχία των δύο ομάδων έξω από τη γραμμή του τριπόντου ήταν μεγάλη. Η ΑΕΚ σούταρε 4/21 και ο Ολυμπιακός 5/22. Η ΑΕΚ έκανε επίσης πολλά λάθη (17) και εξαιτίας τους πέταξε σε μεγάλο βαθμό στα σκουπίδια τα 12 επιθετικά ριμπαουντ που πήρε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ