19.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ματ Λοτζέσκι στο basketa.gr : «Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για το Final Four»

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα χρειάστηκε στην πρεμιέρα απέναντι στην Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, αλλά το τελικό 89-84 του έδωσε την πρώτη νίκη, και αυτό είναι που μένει από την πρεμιέρα.

Αυτό άλλωστε τόνισε και στις δηλώσεις του στο basketa.gr ο πρώτος του σκόρερ, ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος με 20 πόντους (6/7 βολές, 2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 22 σε αξιολόγηση) έδωσε το σύνθημα, και απέδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος, ενώ ανέφερε πως πλέον δεν υπάρχει χρόνος για σκέψη, με το Ελληνικό πρωτάθλημα να ακολουθεί (Σάββατο 13/10 στο Nick Galis Hall με τον Άρη) και τα διπλά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα (Μπάγερν στο Μόναχο 16/10 και Γκραν Κανάρια στο ΟΑΚΑ στις 18/10) να ακολουθούν.

Αναφορικά με τη νίκη της πρεμιέρας ο Λοτζέσκι ανέφερε : «Η πρεμιέρα δεν είναι ποτέ εύκολη, ειδικά όταν είσαι γηπεδούχος. Η πίεση είναι πάντα στην πλευρά σου και αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Είχαμε και καλά αλλά και άσχημα σημεία στο παιχνίδι μας , πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Η Μακάμπι είναι πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες, και παρότι της έλειπε ο Πάργκο, είναι ταλαντούχοι και θα πάνε πολύ καλά τη φετινή σεζόν. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη».

Σχετικά με την κακή αμυντική λειτουργία των πρωταθλητών Ελλάδας, ο Αμερικανός φόργουορντ δεν κρύφτηκε : «Η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε καλή άμυνα, και τους επιτρέψαμε να βρίσκονται στο παιχνίδι. Η Μακάμπι διαθέτει πολύ καλούς επιθετικογενής αθλητές, αλλά εμείς πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί στην άμυνα μας. Κάναμε πολλά λάθη, δεν είχαμε καλή επικοινωνία μέσα στο παρκέ, ακόμη και για τις εύκολες φάσεις, και αυτά πρέπει να διορθώσουμε, και θα δουλέψουμε πάνω τους».

Ο ίδιος από τα παιχνίδια προετοιμασίας δείχνει σε καλή κατάσταση, κάτι που επιβεβαίωσε αναφέροντας : «Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ για μένα, το σημαντικό είναι ότι ξεκινήσαμε νικηφόρα. Νιώθω πιο άνετα την φετινή σεζόν, σουτάρω καλύτερα, με βοηθάνε οι συμπαίκτες μου να βγάζω εύκολες φάσεις με συνεργασίες, βρίσκομαι σε καλή φάση και θέλω να συνεχίσω έτσι», ενώ για τη συνέχεια, το μόνο που τόνισε είναι τον στόχο που επικρατεί τη φετινή σεζόν στο «πράσινο» στρατόπεδο : «Η σεζόν ξεκίνησε για τα καλά, έχουμε το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Άρη για το Ελληνικό πρωτάθλημα και την πρώτη διπλή εβδομάδα στην Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει χρόνος για πολύ σκέψη, συνεχίζουμε και θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Αν και είναι ακόμη νωρίς, αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για να πάει στο φάιναλ φορ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ