24 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ματσιούλις: Παγιδευμένος στο Κράσνονταρ

Ο Γιόνας Ματσιούλις θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ακόμη καλύτερα τις... ομορφιές του Κράσνονταρ. Μετά το 3-0 της Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα επί της Λοκομοτίβ Κούμπαν, θεωρητικά η χρονιά τελείωσε και οι παίκτες ήταν ελεύθεροι να φύγουν. Η διοίκηση όμως είχε άλλη γνώμη και αποφάσισε να τους τιμωρήσει, απαγορεύοντάς τους να αφήσουν την πόλη!

«Δεν μπορώ να κάνω και τίποτα, δεν θα κάνω τίποτα», τόνισε ο Ματσιούλις από το Κράσνονταρ χαμογελώντας, περιμένοντας να έρθει η Δευτέρα, οπότε και θα μπορέσει να πάρει το αεροπλάνο να ξαναβρεθεί με την οικογένειά του που ήδη βρίσκεται στο Κάουνας από το Πάσχα. Η σύζυγός του και οι τρεις κόρες τους άφησαν την Μαδρίτη σχεδόν ταυτόχρονα με τον ίδιο να πηγαίνει στη ρώσικη ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν. Παρακολουθώντας την πρώην –πια- ομάδα του, την Ρεάλ Μαδρίτης, να κατακτά την Ευρωλίγκα: «Ήξερα πως θα διεκδικήσουν τον τίτλο, οπότε δεν μετανιώνω για την απόφασή μου να φύγω. Δεν είμαι από αυτούς που κοιτούν συνέχεια προς τα πίσω. Ήθελα να παίξω, να νιώσω ξανά το παιχνίδι και αυτό κέρδισα παίζοντας εδώ, οπότε είμαι χαρούμενος».

Βλέπει το σήμερα και ρίχνει κρυφές ματιές στο μέλλον, καθώς θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί το συμβόλαιό του ως ελεύθερος παίκτης μετά από τρία χρόνια. «Δεν πρόκειται να πιέσω καταστάσεις... Θα δω τι υπάρχει και θα προχωρήσω».

Κάποιες πρώτες φήμες τον θέλουν να επιστρέφει για τα καλά στο Κάουνας και στην αγαπημένη του Ζαλγκίρις, πιθανότατα ως αντικαταστάτης του Εντγκάρας Ουλανόβας, ο οποίος είδε απέρριψε μια πρώτη γενναιόδωρη πρόταση της ομάδας και φέρεται να έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων της Ευρωλίγκας.

Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι η παρουσία του στην Εθνική Λιθουανίας, καθώς είναι ανάμεσα στους 15 που ανακοινώθηκαν για το τρίτο παράθυρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Ποιοι είναι οι άλλοι 14; Βαλαντσιούνας, Σαμπόνις, Κουζμίνσκας, Καλνιέτις, Λεκαβίτσιους, Γκουντάιτις, Γκριγκόνις, Μπιρούτις, Εχόντας, Σεϊμπούτις, Μπέντζιους, Γκιεντράιτις, Γκιρντζιούνας και Γιουσκεβίτσιους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ