29.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ματσιούλις: “Παίζουμε καλύτερα με Θίοντορ”

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Γιόνας Ματσιούλις έκλεψε την παράσταση κατά την άφιξη της ΑΕΚ στο Παναβέζις, όπου την Τρίτη θα αντιμετωπίσει τη Λιετκαμπέλις για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League. Οι Λιθουανοί δημοσιογράφοι έσπευσαν να του πάρουν κάποια δήλωση και η ιστοσελίδα krepsinis.net δημοσιεύει μια συνέντευξή του, στην οποία ο Ματσιούλις δηλώνει χαρούμενος που παίζει στην ΑΕΚ, υποστηρίζει πως η ομάδα παίζει καλύτερα με τον Θίοντορ απ' ό,τι με τον Ράταν Μίες, μιλάει για το επικείμενο φάιναλ φορ του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και αφήνει ένα μικρό παράθυρο ανοικτό για τη συμμετοχή του με τη Λιθουανία στο "παράθυρο" του Φεβρουαρίου.

Πώς νιώθεις στην ΑΕΚ;

"Νιώθω ωραία, όλα καλά. Η σεζόν είναι σε εξέλιξη, η ευχάριστη περίοδος της διεκδίκησης των τίτλων πλησιάζει. Όλα πάνε καλά και περιμένουμε αυτές τις μάχες. Θα πάμε και στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ανυπομονούμε γι' αυτό το ταξίδι".

Τι πιστεύεις για το φάιναλ φορ του Διηπειρωτικού Κυπέλλου;

"Θα έχει ενδιαφέρον, γιατί θα κάνουμε ένα ταξίδι έξι ημερών για να παίξουμε δύο παιχνίδια. Η διαφορά ώρας είναι 8-9 ώρες, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτό. Πρέπει να πάμε και να παίξουμε".

Πριν από τέσσερα χρόνια κέρδισες αυτό το τρόπαιο με τη Ρεάλ. Ποιες πιθανότητες έχεις να το ξανακερδίσεις;

"Όταν παίξαμε με τη Ρεάλ, αντιμετωπίσαμε την ίδια ομάδα δύο φορές. Τώρα θα είναι τέσσερις οι ομάδες, οι πρωταθλητές κάθε ηπείρου. Φυσικά το ΝΒΑ δεν στέλνει τον πρωταθλητή του, αλλά τον πρωταθλητή της G-League και θα έχει ενδιαφέρον. Όλοι ξέρουν σήμερα πώς παίζεται το μπάσκετ, αν και η διαφορά ώρας για τις ομάδες που θα πάνε εκεί από τις άλλες ηπείρους, θα παίξει ρόλο. Θέλουμε πάντως να κερδίσουμε".

Θα βοηθήσεις την Εθνική ομάδα;

"Το παράθυρο αρχίζει λίγο αργότερα. Θα γυρίσουμε στην Αθήνα στις 19 ή 20 Φεβρουαρίου. Προλαβαίνω, αλλά θα πρέπει να δω πώς θα νιώθω. Τώρα σκέφτομαι τα τελευταία παιχνίδια του ομίλου στο BCL, τα οποία δεν θέλουμε να χάσουμε γιατί θέλουμε την πρώτη θέση στον όμιλο".

Συγκρίνοντας τις προηγούμενες ομάδες σου, πού θα κατέτασσες την ΑΕΚ;

"Η ΑΕΚ είναι ένα ανερχόμενο κλαμπ σε καλή οικονομική κατάσταση. Οι συνθήκες προπόνησης και αγώνα είναι οι ίδιες με αυτές του Παναθηναϊκού, γιατί μοιραζόμαστε το ίδιο γήπεδο. Δεν θέλω να συγκρίνω ορισμένα πράγματα, γιατί απλά δεν συγκρίνονται. Σε ό,τι αφορά το μπάσκετ, όλα είναι καλά. Παίζω πολύ, είμαι χαρούμενος, όλα καλά".

Τι νέο έχει φέρει ο Θίοντορ στην ομάδα;

"Είναι δυνατότερος στην άμυνα κι έχει προσθέσει μεγαλύτερη ακρίβεια. Καταλαβαίνει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αντίθετα ο προκάτοχός του, Ράταν Μέις, προερχόταν από τη G-League και αντιλαμβανόταν το μπάσκετ ως ατομικό άθλημα. Δεν αναγνώριζε την ομαδική προσπάθεια κι αυτή είναι μια θεμελιώδης διαφορά. Παίζουμε καλύτερα με τον Θίοντορ".

Δεν έχεις παίξει στη Λιθουανία εδώ και πολύ καιρό. Δεν θέλεις να επιστρέψεις;

"Πάντα με ελκύει αυτή η ιδέα, αλλά δεν μπορώ να πάω να υπογράψω μόνος μου στη Ζαλγκίρις. Είναι πάντα ωραίο να παίζεις στην πατρίδα, αλλά έτσι είναι η ζωή".

Παρακολουθείς τους αγώνες της Ζαλγκίρις;

"Τους παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Δεν πάει όσο καλά περιμέναμε και ελπίζαμε μετά την περσινή σεζόν, αλλά εξακολουθεί να έχει ελπίδες για να παίξει στα πλέι οφ. Της εύχομαι καλή επιτυχία και μακάρι να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ