19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μαστρογιαννόπουλος στο Basketa.gr: “Να έχουμε σωθεί πριν την τελευταία αγωνιστική”

“Πραγματικά είναι συναισθήματα που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να δώσει. Πριν λίγους μήνες εμείς δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τον τρόπο με τον οποίο υποβιβαστήκαμε την ώρα που ο Ιωνικός Νικαίας γιόρταζε την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία.
Και τώρα στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος είμαστε εμείς αυτοί που χαμογελάμε με μεγάλο “διπλό” κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα. Απίστευτο”.
Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος στην πρώτη του χρονιά (πέρυσι) στη μεγάλη κατηγορία και το Λαύριο – προερχόμενος από τον Απόλλωνα Πάτρας – έζησε την απόλυτη εναλλαγή συναισθημάτων όπως την περιγράφει στο Basketa.gr
Οταν η ομάδα του σώθηκε αγωνιστικά, αλλά η απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κατέβει στον αγώνα με την Κύμη, έφερε τα πάνω κάτω και την ομάδα του Λαυρίου στο χείλος του γκρεμού.
Ηταν 8 Μαϊου όταν η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έκανε περίπατο με τον Ηφαιστο Λήμνου (96-76) και κανονικά επρόκειτο να αρχίσουν οι…χοροί για την παραμονή, αλλά :
“Μισή ώρα πριν το παιχνίδι, μάθαμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα κατέβει στον αγώνα με την Κύμη. Χάσαμε τη γή κάτω από τα πόδια μας εκείνη τη στιγμή, αλλά μπήκαμε στο γήπεδο για να κάνουμε το καθήκον μας.
Είπαμε εμείς να νικήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει. Για να είμαι ειλικρινής εγώ παρά την πίκρα μας, δεν πίστεψα στιγμή ότι θα πέσουμε. Ελεγα μέσα μου, κάτι θα γίνει την τελευταία στιγμή και θα σωθούμε.
Απλά δεν το περίμενα έτσι, μέσω εξαγοράς ΑΦΜ. Ολα τα οφείλουμε στον πρόεδρό μας, του οποίου οι κόποι και οι θυσίες έπιασαν τόπο και γι’ αυτό είχε κάθε λόγο να πανηγυρίζει για τη μεγάλη νίκη επί του Ιωνικού» λέει ο 22χρονος γκάρντ για τον Γιάννη Ψαρράκη που κράτησε την ομάδα – μέσω εξαγοράς της Κύμης – στη μεγάλη κατηγορία.
Και στην πρεμιέρα επικράτησε επί ενός ιστορικού σωματειου με οικονομική ευρωστία που επέστρεψε μετά από 32 χρόνια στην Α1 για να αφήσει αυτή τη φορά το στίγμα του.
«Είναι πολύ καλή ομάδα και θα κάνει σημαντικές νίκες. Για αυτό αυτή η επιτυχία μας αποκτά ξεχωριστή σημασία. Απλά θα πρέπει να έχουμε το κεφάλι χαμηλά και να είμαστε ταπεινοί αλλιώς μπορεί να την πατήσουμε και να χάσουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας που θα μας στοιχίσει» λέει ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος αλλά δεν εννοεί το... επόμενο.
«Ευτυχώς μετά από μια τέτοια νίκη φιλοξενούμε τον Παναθηναϊκό, άρα είναι ευκαιρία να δούμε λίγο τις αδυναμίες μας και τα στοιχεία όπου μπορούμε να βελτιωθούμε. Επίσης αυτό το παιχνίδι θα μας προσγειώσει άμεσα στις δυσκολίες του πρωταθλήματος.
Από το οποίο λείπει πολύ ο Ολυμπιακός και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι περίεργο το συναίσθημα. Ιδιαίτερα από τους τελικούς θα λείψει πολύ, φανταστείτε επειδή έπαιζαν και Αρης-ΠΑΟΚ να έλειπε μια από αυτές τις ομάδες.
Είναι μεγάλο το κενό, όσο και αν το πρωτάθλημα πιστεύω στις άλλες θέσεις θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό».
Ο ίδιος έκανε ρεκόρ καριέρας στη σύντομη πορεία του στη μεγάλη κατηγορία (μετράει μόλις μια χρονιά την περσινή) με τους 11 πόντους που πέτυχε κόντρα στον Ιωνικό αν και τον άγχωσε λίγο η βολή που έχασε προς το τέλος.
«Ναι αγχώθηκα λίγο, αλλά αμέσως είπα μέσα μου πρέπει να το ξεχάσεις και να βάλεις τη δεύτερη και έτσι κάναμε το 93-90 για να φτάσουμε στη νίκη».
Με αυτή του την εμφάνιση ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος ήταν και με τη βούλα το πιο χρήσιμο...μηδενικό στην ομάδα !
Το λέμε αυτό διότι ο ίδιος φοράει τη φανέλα με το μηδέν και μας εξηγεί την επιλογή του:
«Οταν βρέθηκα από την Πάτρα στο Λαύριο και ετοιμαζόμουν πέρυσι τέτοια εποχή για το ντεμπούτο μου στη μεγάλη κατηγορία, ένοιωσα μέσα μου ότι τώρα ουσιαστικά ξεκινάω. Αρχίζω από το μηδέν και για αυτό διάλεξα το συγκεκριμένο νούμερο» !
Οσο για το στόχο του ;
«Μα να βοηθάω όσο μπορώ την ομάδα μου και αυτό που έχουμε πει μεταξύ μας, είναι προς θεού να μην πάμε τελευταία αγωνιστική και να έχουμε εξάρτηση και από άλλα αποτελέσματα ! Να έχουμε σωθεί νωρίτερα.
Εχουμε καλή ομάδα και οι ξένοι που έχουν έρθει εκτός από καλοί παίκτες είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και αυτό βοηθάει για να «δέσουμε» καλύτερα και πιο γρήγορα.
Αλλωστε το μυστικό είναι που τρώμε όλοι μαζί στο Λαύριο όπου έχουμε και εξαιρετικά μαγαζιά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ