17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μασλαρινός: «Νέα προσπάθεια»

Καινούριο ξεκίνημα φιλοδοξεί να κάνει η Εθνική Ελλάδας Γυναικών, με αφορμή τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άρχισε την Κυριακή (10/11) την προετοιμασία του, στο ΟΑΚΑ, έχοντας πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του (δείτε, εδώ, τις δεκαέξι διεθνείς που κλήθηκαν να πάρουν μέρος στις προπονήσεις). Η «γαλανόλευκη», που συμμετέχει στον Α’ Όμιλο των προκριματικών και θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Σλοβενία, την Ισλανδία και τη Βουλγαρία, θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο μεγάλο «ραντεβού» του 2021 που θα γίνει το διάστημα 17-27 Ιουνίου στη Γαλλία και την Ισπανία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Μασλαρινός, έκανε λόγο για το ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας και στάθηκε στο γεγονός ότι οι ημέρες της προετοιμασίας είναι λίγες. «Είναι το ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας. Προσπαθούμε να συνδυάσουμε την εμπειρία κάποιων κοριτσιών από την προηγούμενη φουρνιά με τις νέες που έρχονται από τις μικρότερες Εθνικές. Υπάρχει μεγάλη διάθεση από τις αθλήτριες και το σταφ. Εύχομαι να έχουμε υγεία πάνω από όλα και να ετοιμάσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, για τα δεδομένα που υπάρχουν», ανέφερε αρχικά, για να προσθέσει: «Χρόνος σίγουρα δεν υπάρχει. Θα κοιτάξουμε διαχειριστούμε το ρυθμό που έχουν οι αθλήτριες από τις ομάδες τους και να τον μεταφέρουμε στην Εθνική. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να ετοιμάσουμε όσο γίνεται καλύτερα την ομάδα για τον πρώτο αγώνα, αυτόν με τη Σλοβενία. Ξεκινάμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο φαβορί του ομίλου και θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε όσο γίνεται καλύτεροι».

Θυμίζουμε πως η Εθνική Ελλάδας θα παίξει αρχικά, στις 14 Νοεμβρίου, στην πόλη Τσέλιε κόντρα στη Σλοβενία κι εν συνεχεία θα υποδεχθεί την Ισλανδία στη Χαλκίδα (17/11), στο πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών. Στην τελική φάση θα περάσουν οι εννέα ομάδες, των ισάριθμων ομίλων, που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση μαζί με τις πέντε καλύτερες δεύτερες. «Εισιτήριο» για τα τελικά έχουν ήδη «κλείσει» οι δύο οικοδέσποινες χώρες, Γαλλία και Ισπανία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ