19 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

“Μας περιμένει καυτή ατμόσφαιρα”

Η Σερβία, η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στη δεύτερη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχει τα δικά της προβλήματα αλλά και ανάγκη νικών σε αυτή τη φάση για να μη χάσει το “τρένο” της πρόκρισης. Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς αναγνώρισε τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας της αποστολής της ομάδας του στο ματς της Πέμπτης (13/9, 21:00) στο Ηράκλειο.

 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Σέρβων αντιμετωπίζει προβλήματα με τους Μπιέλιτσα, Ραντούλιτσα και Μίτσιτς για τα οποία είπε: “Έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα, με βάση τις συνθήκες και είναι υποχρέωσή μας στο μπάσκετ της Σερβίας να πάρουμε τις νίκες που πρέπει. Θέλουμε να παρουσιαστούμε γενναίοι και με αυτοπεποίθηση” και συνέχισε: “Κάναμε μία προπόνηση μετά το ρεπό της Κυριακής και δούλεψαν καλά. Οι Ραντούλιτσα και Μίτσιτς ξεκίνησαν να γυμνάζονται. Θα αξιολογούμε την κατάσταση της υγείας τους καθημερινά και ελπίζω να είναι καλά. Ο Μπιέλιτσα σηκώθηκε με ψύξη στον αυχένα. Αρχικά έκανε ένεση και στη συνέχεια του τοποθετήθηκε κολάρο. Πιστεύω ότι αύριο θα είναι καλύτερα. Δεν θα ρισκάρουμε, θα πάμε μέρα με την ημέρα για εκείνον”.

 

Όσο για τον σούπερ-σταρ της ομάδας του, τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς; “Προπονείται σε εξαιρετικό ρυθμό, είναι σοβαρός και απόλυτα συγκεντρωμένος, ενώ η επιθυμία του είναι πολύ μεγάλη”.

 

Ο Τζόρτζεβιτς έχει πλήρη εικόνα της Εθνικής μας ομάδας ακόμη και μέσα από το τελευταίο δείγμα γραφής της, του τουρνουά του Παρισιού: “Διαθέτει ένα ρόστερ με έμπειρους παίκτες Ευρωλίγκας. Αυτό το σύνολο είναι για χρόνια μαζί και ο ένας ξέρει τον άλλον πολύ καλά. Είναι καλοί αθλητές και δυνατοί. Οι νέες προσθήκες, Μήτογλου και Μαργαρίτης, είναι πολύ καλοί και ειδικά ο Μήτογλου που είναι πρωτοεμφανιζόμενος. Ο Παπαγιάννης κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αλλάζει τον ρυθμό”.

 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των “πλάβι”κατέληξε μιλώντας για την ατμόσφαιρα που περιμένει στα “Δύο Αοράκια:”: “Θα μας περιμένει μία πολύ καυτή ατμόσφαιρα σε ένα γεμάτο γήπεδο, καθώς το κοινό της Κρήτης είναι πολύ θερμό. Η εθνική Ελλάδας θα έχει μεγάλη στήριξη και γι' αυτό επέλεξαν το Ηράκλειο. Δεν θα είναι εύκολο για εμάς”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ