20.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Οι πρωταγωνιστές Κερκυραίοι και… στο βάθος ο Παναθηναϊκός

Ο Φαίακας Κέρκυρας έβγαλε «νοκ άουτ» του Ερμή Αγιάς για το Κύπελλο Ελλάδας και ο ενθουσιασμός δεν κρύβεται, αφού με δύο ακόμη νίκες θα φέρει στο νησί τον Παναθηναϊκό, με τους Πάνο Κοντογιάννη και Στάθη Περούλη να μιλάνε στο Basketa.gr για τη μεγάλη επιτυχία κόντρα στην ομάδα της Λάρισας, την πρόκληση των «πρασίνων» και το τι «χτίζεται» σε αυτό το σύλλογο για το μέλλον.

Τα τελευταία δύο χρόνια η πορεία του Φαίακα είναι βγαλμένη από τα πιο σπουδαία όνειρα των ανθρώπων της ομάδας, αλλά και εξ όσων στην Κέρκυρα αγαπούν το μπάσκετ και ενδιαφέρονται σε τοπικό επίπεδο. Μετά την άνοδο πριν από ενάμιση χρόνο στη Γ’ Εθνική, ήρθε μια νέα σπουδαία πορεία υπό τον Πάνο Κοντογιάννη, που οδήγησε στον προβιβασμό στη Β’ Εθνική μέσα από αρκετά προβλήματα, για να μην τελειώσουν εκεί οι μεγάλες επιτυχίες. Ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας φαίνεται πως… ταιριάζει στους Επτανήσιους, αφού μετά την επικράτηση κόντρα στους Ίκαρους Σερρών με ένα «τρελό» τρίποντο του Στάθη Περούλη και την άνευ αγώνος νίκη επί των Τρικάλων, αυτή την φορά μια ομάδα της Α2, και μάλιστα με υψηλούς στόχους, θα υποτασσόταν αγωνιστικά.

Ο λόγος γίνεται για τον Ερμή Αγιάς, την ομάδα που είχε δηλώσει ξεκάθαρα το στόχο του να φτάσει έως τις 16 καλύτερες ομάδες, για να φέρει τον Παναθηναϊκό στη Λάρισα. Μπορεί, όμως, να το κάνει ο Φαίακας αντί αυτού και ο ηγέτης της ομάδας, Στάθης Περούλης, δεν έκρυψε πως είναι μια σημαντική επιδίωξη πια, μέσω του Basketa.gr. «Τα ματς του Κυπέλλου τα αντιμετωπίζουμε σαν πολύ δυνατά τεστ που προσπαθούμε να βγάλουμε μπάσκετ και να νικήσουμε εννοείται. Το γεγονός οτι με δύο νίκες βρίσκουμε στην φάση των 16 τον Παναθηναϊκό είναι κάτι που εξιτάρει όλους εμάς τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και τους φιλάθλους, γιατί μιλάμε για μια απο τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Για να φτάσουμε εκεί, όμως, πρέπει να κερδίσουμε δύο πολύ δύσκολα ματς», ανέφερε συγκεκριμένα, χωρίς να κρύβει την χαρά για το θρίαμβο απέναντι σε έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο, όπως ο Ερμής. Συγκεκριμένα, θα έλεγε πως «το πιο σημαντικό στοιχείο και αυτό που μας έδωσε τη νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που με βάση το ρόστερ θα πρωταγωνιστήσει στην Α2 κατηγορία, είναι η θέληση που είχαμε για να κερδίσουμε στο γήπεδο μας και μπροστά στους φιλάθλους μας».

Από τη δική του πλευρά, ο Πάνος Κοντογιάννης θα τόνιζε μέσω του Basketa.gr πως «εμείς βλέπουμε το Κύπελλο, σαν μια ευκαιρία για δυνατά φιλικά, μιας και βρισκόμαστε μακριά απο άλλες ομάδες, για να μπορούμε να παίξουμε φιλικά. Σκέψου, ότι δύο βδομάδες πριν από το πρωτάθλημα, έχουμε παίξει ένα φιλικό και δύο αγώνες Κυππέλου. Αυτό μας οδήγησε στο να παίζουμε πολύ σοβαρά τα παιχνίδια και να θέλουμε να «χτίσουμε» τον χαρακτήρα της ομάδας, εν όψει του πρωταθλήματος», συμφωνώντας με τον παίκτη του, αλλά φανερώνοντας και τη δική του «δίψα» για Παναθηναϊκό: «Πράγματι, το ότι στο βάθος του δρόμου υπάρχει ο Παναθηναϊκός, μας κάνει να θέλουμε να έχουμε την τύχη να βρεθούμε στο ίδιο γήπεδο, αλλά προσωπικά εμένα με ανησυχεί, μήπως η καλή πορεία στο Κύπελλο, στην οποία θα ύπαρξη στοπ κάποια στιγμη, μας βγάλει απο τον στόχο μας, που είναι μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής».

Ο Φαίακας, πάντως, στο ματς με τον Ερμή κυνηγούσε για 30 λεπτά και στο τέλος πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή. Τι έφερε αυτή την ολική επαναφορά; «Και στα δύο παιχνίδια του κυπέλλου που έχουμε παίξει ως τώρα η ομάδα στα τελευταία πέντε λεπτά, παρότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ έχει δείξει συγκέντρωση και θα μπορούσα να πω και πείσμα για να ανατρέψει το αποτέλεσμα και να πάρει τη νίκη. Πολλές φορές κάτι τόσο απλό κάνει τη διαφορά», θα σημείωνε ο Στάθης Περούλης, ο οποίος δεν πιστεύει, πάντως, ότι η μέρα… ξεκούρασης που έφερε η νίκη άνευ αγώνος με τα Τρίκαλα ήταν ένα επιπλέον «χαρτί» υπέρ της ομάδας του, λέγοντας πως «δεν προετοιμαζόμαστε σε ρυθμούς πρωταθλήματος για τους αγώνες κυπέλλου, θέλαμε να παίξουμε το παιχνίδι της Τετάρτης. Δεν πιστεύω οτι μας έδωσε κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τον Ερμή, στο κομμάτι της προετοιμασίας για το σημερινό ματς». Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινείτο και ο Πάνος Κοντογιάννης. «Η ομάδα μου μπόρεσε να αντιδράσει απέναντι στον πιο έτοιμο Ερμή, να μείνει κοντά στο σκορ και την κατάλληλη στιγμη να χτυπήσει και να πάρει το παιχνιδι», είπε.

Αυτός είναι και ο στόχος του Φαίακα, να είναι πρωταγωνιστής στη Β’ Εθνική. Δεν είναι μόνο αυτό, όμως, καθώς ο σύλλογος επιχειρεί να γίνει ένας μεγάλος εκπρόσωπος των Επτανήσων, από τη στιγμή που η Δόξα Λευκάδας μάλιστα δε βρίσκεται πια σε πιο υψηλή κατηγορία. «Είμαστε καινούργια ομάδα και έχουμε κάνει πολλές αλλαγές στην περσινή ομάδα. Θέλουμε χρονο προσαρμογής. Πιστεύω και το φωνάζω, εδώ στο νησί, ότι ο Φαίακας πρέπει να ετοιμαστεί για παραπάνω κατηγορίες. Η Κέρκυρα έχει τη δυνατότητα να στηρίξει ομάδα ακόμη και στην Α1, εάν οργανωθεί πάνω σε σωστές βάσεις, με όλο το νησί δίπλα στην ομάδα και με λύση στο θέμα του γηπέδου, που είναι παλιό και μικρό για μεγάλη ομάδα», αναφέρει γεμάτος όνειρα ο Πάνος Κοντογιάννης, ενώ ο Στάθης Περούλης θα υπογράμμιζε αρχικά, για τα της επερχόμενης Β’ Εθνικής, ότι «είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα της Β’ Εθνικής με σοβαρή διοίκηση και προπονητή. Οι μεταγραφές που ήρθαν φέτος, είναι ποιοτικοί παίκτες και σε συνδυασμό με τους παίκτες που έφεραν την περσινή άνοδο, δεν ξέρω αν θα πρωταγωνιστήσουμε, όπως είπες, πιστεύω όμως ότι θα έχουμε καλή πορεία. Ειναι πολύ νωρίς για να έχω πιο συγκέκριμενη άποψη», ενώ για το θέμα του τι σημαίνει ο Φαίακας για τα Επτάνησα, θα συμπλήρωνε πάνω στα λόγια του προπονητή του, ως εξής: «Πιστεύω, ότι για να γίνει αυτό μια ομάδα πρέπει να έχει διάρκεια, να δουλεύουν σωστά οι ακαδημίες, για να βγαίνουν παίκτες να στελεχώνουν την πρώτη ομάδα, και το νησί να στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Θεωρώ, ότι η διοίκηση και οι προπονητές όλων των τμημάτων δουλεύουν για αυτό το αποτέλεσμα».

Με την έλευση του Πάνου Κοντογιάννη, λοιπόν, έχει έρθει και αυτός ο σωρός μεγάλων επιτυχιών. Θέλαμε να μάθουμε την άποψη του Στάθη Περούλη για τον τεχνικό του και τη μεταξύ τους συνεργασία. «Ο Πάνος Κοντογιάννης είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής, ο οποίος μας έκανε να πιστέψουμε και να πραγματοποιήσουμε την περσινή επιτυχία της ανόδου, έχοντας πάντα πολύ μεγάλες προσδοκίες για το μπάσκετ της Κέρκυρας. Έτσι και φέτος, μαζί με το τεχνικό επιτελείο προετοιμάζει την ομάδα για μια ακόμη δυνατή χρόνια. Η συνεργασία παίκτη-προπονητή πάντα έχει λίγο γκρίνια, αλλά εγώ σαν παίκτης ξέρω, ότι ο προπονητής θέλει να παίξω μπάσκετ και αυτός, ότι θέλω να κερδίζει η ομάδα», είπε, μην ξεχνώντας το ρόλο ηγέτη που του έχει δοθεί σε αυτό το συγκρότημα, για να προσθέσει πως «δεν ξέρω, αν είμαι ο ηγέτης της ομάδας, μου αρκεί ότι οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής με εμπιστεύονται. Νιώθω περήφανος που μπορεί να έχω αυτό το «ρόλο» σε μια τόσο καλή ομάδα».

Τι είναι, τελικά, αυτό που δημιουργείται τα τελευταία χρόνια στον Φαίακα; «Γενικά είμαι αισιόδοξος, τόσο για την πορεία της ομάδας όσο και για το μέλλον του μπάσκετ στην Κέρκυρα. Αυτή την εποχή βάζουμε τις βάσεις σε όλους τους τομείς για κάτι μεγάλο. Έχουμε μια πολύ ισχυρή διοίκηση με πρόεδρο τον Γ. Σπάτουλα και πιστεύω, οτι έρχεται η εποχή που η Κέρκυρα και ειδικά ο Φαίακας, θα βρέθει στις υψηλές κατηγορίες», θα απαντούσε ο κόουτς Κοντογιάννης, ενώ ο ηγέτης της ομάδας του ήταν πιο λακωνικός, πλην σαφής, προτάσσοντας «μια σοβαρή, δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα με πολύ μέλλον».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ