23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαρούσι – Παγκράτι 23 χρόνια μετά, πρώτη φορά στον Άγιο Θωμά

Μαρούσι και Παγκράτι αποτελούν δυο από τις πλέον ιστορικές ομάδας του Ελληνικού μπάσκετ, αλλά το οξύμωρο στην δική τους περίπτωση, είναι ότι έχουν συναντηθεί μόλις δυο φορές σε επίπεδο Α2, και αυτή την σεζόν 1996-1997.

Οι δυο ομάδες ουσιαστικά είχε αντίθετες πορείες, καθώς το Μαρούσι ξεκινούσε την πορεία προς την καταξίωση, για να πάρει την άνοδο προς την Α1 την επόμενη χρονιά, ενώ το Παγκράτι, μετά από μια πορεία στην μεγάλη κατηγορία, υποβιβάστηκε στη Β' Εθνική, για να ακολουθήσει μια πορεία δεκαετίας, μέχρι να ξανά βρεθεί στην Α2 όπου και σταθεροποιήθηκε.

Το Μαρούσι μετά την εκπληκτική του πορεία σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα, υποβιβάστηκε με προορισμό κατευθείαν την Β' Εθνική, για να περάσει και αυτό την δική του περιπέτεια, και πριν δυο σεζόν να ξανά βρεθεί στην Α2, δηλαδή την χρονιά που οι «ροσονέρι» είχαν υποβιβαστεί, με αποτέλεσμα μετά τις 22/02/1997 και το παιχνίδι τότε στο κλειστό του Μετς, να ξανά βρίσκονται σήμερα.

Μάλιστα το τελευταίο παιχνίδι με γηπεδούχο το Μαρούσι έλαβε τόπο στις 2/11/1996, αλλά στο κλειστό «Σπ.Λούης» και όχι στον Άγιο Θωμά, όπου θα γίνει η πρώτη τους συνάντηση.

Για την ιστορία οι δυο ομάδες είχαν κερδίσει τότε τα παιχνίδια στην έδρα τους (90-81 το Μαρούσι) και (65-50 το Παγκράτι).

Δείτε τα στατιστικά αυτών των παιχνιδιών παρακάτω :

Μαρούσι - Παγκράτι 90-81

Παγκράτι - Μαρούσι 65-50



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ