20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μαρούσι: Η στιγμή του Μηνά Παπαγιάννη (vid+pics)

Ο Μηνάς Παπαγιάννης έκανε τη διαφορά στην άνετη νίκη του Αμαρουσίου κόντρα στο Παγκράτι και το Basketa.gr παρουσιάζει το προφίλ του αδελφού του σέντερ του Παναθηναϊκού, που με τη σειρά του φτιάχνει το δικό του μονοπάτι.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να δείχνει πως αποτελεί το παρόν και το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ, στις «μάχες» του «ζωγραφιστού», διαπρέποντας με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο «πύργος» των «πρασίνων» έχει κερδίσει πια την αναγνώριση και είναι, μεταξύ άλλων, ο οδηγός του συλλόγου μέσα από μια δύσκολη ιστορική συγκυρία, που περνά αυτή τη στιγμή, για μια καλύτερη επόμενη μέρα... με «σφραγίδα» ελληνική.

Δεν είναι, όμως, και ο μόνος της οικογένειας που πρέπει να επαινεί κανείς για τις αγωνιστικές του επιδόσεις. Λίγο πιο μακριά από το ΟΑΚΑ, στο Κλειστό του Αγίου Θωμά, ένα άλλο μέλος του... Παπαγιαννέϊκου αρπάζει τις ευκαιρίες του, πολλές φορές μπροστά στον ίδιο του τον αδελφό, όπως έγινε και στην άνετη επικράτηση κόντρα στο Παγκράτι.

Ο Μηνάς Παπαγιάννης δε σταματά να μας δείχνει πως... μεγαλώνει και αξιοποιεί τη δυνατότητα να λάμψει κάθε φορά, που του την προσφέρει ο Γιώργος Σκαραφίγκας. Μετά από μια σεζόν, όπου μας συστήθηκε ακόμη καλύτερα μέσω των «κιτρινόμαυρων», ο... προσεχώς 20χρονος φόργουορντ, αφού γιορτάζει τα γενέθλιά του την Πρωτοχρονιά του 2022, προσφέρει άλλον ένα λόγο να νιώθει υπερήφανη η οικογένειά του, δημιουργώντας τη δική της παράδοση. Το Basketa.gr παρουσιάζει το προφίλ του νεότερου εκ των δύο αδελφών, που δημιουργεί τη δική του πορεία.

Η εμπειρία στις ΗΠΑ, το πρώτο αίμα στο Χαϊδάρι και η αγκαλιά του Σκαραφίγκα

Ο Μηνάς Παπαγιάννης ακολούθησε τα «βήματα» του μεγαλύτερου αδελφού... σχεδόν πιστά. Η αρχή τον βρήκε στα Μέγαρα, τον τόπο όπου δημιούργησε την οικογένειά του ο Κανέλλος Παπαγιάννης, με τα παιδιά του να βγαίνουν τελικά πανύψηλα και με την ίδια λατρεία. Ο Μηνάς, φυσικά, δεν φτάνει τα 2.20 μέτρα του «θεόρατου» Γιώργου, αλλά και τα δικά του 204 εκατοστά, από τα οποία βλέπει τον κόσμο, διόλου αμελητέα είναι.

Ο ενδιάμεσος σταθμός ήταν αναγκαστικά διαφορετικός, αφού ο αδελφός του είχε ήδη περάσει από το Περιστέρι, παίζοντας σε ηλικία 14 ετών υπό τον Αργύρη Πεδουλάκη στο ντεμπούτο του στην Basket League, καθώς και από τον Παναθηναϊκό αργότερα, για να επιλεγεί στο νούμερο 13 του draft του ΝΒΑ και να παίξει στους Σακραμέντο Κινγκς. Η ευκαιρία ήρθε εκεί για τον Μηνά, ο οποίος για μια διετία και στο διάστημα, όπου ο Γιώργος πάσχιζε να καθιερωθεί στους «Βασιλιάδες», σπούδασε στο Jesuit High School.

Μετά και το πολύ σύντομο πέρασμα του «γίγαντα» αδελφού του από το Πόρτλαντ, το ταξίδι της επιστροφής τους βρήκε μαζί όχι μόνο πίσω στην πατρίδα, αλλά και στην ίδια ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έφερε πίσω τον Γιώργο με συνοπτικές διαδικασίες, ποντάροντας εκεί το μέλλον του, και παράλληλα τοποθέτησε τον Μηνά στο εφηβικό του τμήμα, σε μια ακόμη κίνηση που θα τον βοηθούσε, δίνοντάς του παραστάσεις με την «πράσινη» φανέλα στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Για να ανοίξει τα φτερά του, όμως, έπρεπε να πάρει την ευκαιρία του... στον κόσμο των ανδρών. Η Δάφνη Δαφνίου, που έφερνε στις τάξεις τότε αρκετούς ανερχόμενους παίκτες του «τριφυλλιού», του έδωσε το καλοκαίρι του 2019 τη δυνατότητα να δείξει το τι άξιζε, μετά από εισήγηση του Μάη Κωνσταντινίδη. Μπορεί ο κορονοϊός να μην άφησε τη σεζόν να κυλήσει, αλλά αυτό διόλου τον εμπόδισε να παραμείνει στην Α2, με το φιλόδοξο Μαρούσι αυτή την φορά να τον φέρνει στις τάξεις του.

https://www.youtube.com/watch?v=5x2WOfV3KOA&ab_channel=PopKon

Αν είδαν κάτι πάνω του, τόσο ο Κωνσταντινίδης όσο και ο Σκαραφίγκας, τότε μάλλον κάτι θα άξιζε. Μέρα με τη μέρα το αποδεικνύει και, όποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες, επιβεβαιώνει τους λόγους, που οι δύο κόουτς τον επέλεξαν στα ρόστερ τους. Και μετά από μια περσινή χρονιά, όπου άρχισε να βρίσκει τα «πατήματά» του, φέτος βρίσκει τη στιγμή του σε ένα σταθερό ρόλο, κάτι που δείχνουν και οι μέσοι όροι του με 6.4 πόντους και 4.9 ριμπάουντ ανά αγώνα, όντας ένας υπολογίσιμος παίκτης στο rotation του Αμαρουσίου.

Το Μαρούσι δε σταματά να έχει τα δικά του όνειρα και ο Μηνάς Παπαγιάννης έχει τα δικά του. Ίσως να ήταν το πρέπον να βρεθούν αμφότεροι, ώστε να τα υλοποιήσουν μαζί. Δεν ξέρουμε αν θα δούμε τα αδέλφια Παπαγιάννη μαζί, αλλά το βέβαιο είναι πως με τον καιρό ο νεότερος χαράσσει το δικό του δρόμο...

Photo Credits: Θάνος Γκαγκανάτσος



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ