23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μαρούσι: Η ελπίδα του Ορφέα Στασινού (vids)

Ο Ορφέας Στασινός ήταν ο απόλυτος ηγέτης του Αμαρουσίου στην Ερυθραία και το Basketa.gr παρουσιάζει την πορεία ενός παίκτη, που αποτελεί το μέλλον, την ελπίδα και, ίσως στο τέλος της διαδρομής, μια «σημαία» για την ομάδα των Βορείων προαστίων.

Στις μέρες μας θεωρείται ολοένα και πιο δύσκολο να παραμείνεις σε μια ομάδα... για όλη σου τη ζωή, από τη μικρότερη ηλικία, έχοντας ανδρωθεί σε αυτή και φτάνοντας στο να γίνεις μια «σημαία» της. Τέτοιες περιπτώσεις, όμως, είναι που κερδίζουν το κοινό, τόσο του αθλήματος όσο και του ίδιου του συλλόγου, και ο Ορφέας Στασινός έχει βάλει πλώρη για να θεωρηθεί ένας εξ αυτών.

Ο 23χρονος βραχύσωμος γκαρντ, που την Πρωτοχρονιά του 2022 θα σβήσει τα 24 κεράκια, έχει αρχίσει να αναδεικνύεται ως ένας τέτοιος παίκτης για το Μαρούσι. Ένας αθλητής, που βγήκε από τα «σπλάχνα» της ομάδας και αποτελεί βασικό στέλεχος των επιτυχιών της σε αρκετά νέα ηλικία, με την προοπτική και το όνειρο να την οδηγήσει και πάλι σε ένδοξα μονοπάτια, έχοντας την τελευταία διετία τις... νουθεσίες του Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Αυτή η συνύπαρξη των δύο στη συγκεκριμένη ομάδα έχει δώσει... φτερά στον παίκτη, που βλέπει τον κόσμο από τα 183 εκατοστά του, με την παράστασή του στην Ερυθραία για το εμφατικό «διπλό» του συνόλου του Γιώργου Σκαραφίγκα να επαληθεύει αυτούς τους ισχυρισμούς. Το Basketa.gr θυμάται την πορεία του, που είναι συνυφασμένη με αυτήν του Αμαρουσίου.

https://www.youtube.com/watch?v=JvknHYRABhY&ab_channel=%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%85%CE%B8%CF%81%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C%CF%82BC

Από... μικρός στα βάσανα

Ο Στασινός από μικρός ξεχώριζε για το Μαρούσι. Ο σύλλογος παρέπαιε, αφήνοντας τη μία κατηγορία μετά την άλλη, λίγα μόλις χρόνια μετά τις μεγάλες του επιτυχίες στην Basket League, αλλά και την Ευρώπη, συμμετέχοντας μέχρι και στην Ευρωλίγκα με εξαιρετική παρουσία υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Εκείνος, όμως, αποτελούσε την ελπίδα του, εμφανιζόμενος τη σεζόν 2013-2014, όταν και η ομάδα έπαιζε στη Β' Εθνική κι εκείνος ήταν ακόμη... αμούστακο παιδάκι, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός.

Αυτή ήταν μονάχα η αρχή, καθώς ίσχυε και για εκείνον η φράση πως «ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό». Κάπως έτσι, παρότι η ομάδα το 2015 αναγκάστηκε σε πτώση στη Γ' Εθνική, εκείνος ανέλαβε ήδη το ρόλο του ηγέτη, προτού κλείσει τα 18 του, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην επόμενη ημέρα επί Κώστα Κεραμιδά. Άρχισε να έχει ρόλο τη στιγμή, που το Μαρούσι άρχισε να συνέρχεται, επιστρέφοντας πολύ σύντομα στην τρίτη τη τάξει κατηγορία.

https://www.youtube.com/watch?v=deqSKJsBgUk&ab_channel=DEL.TASPORTSSERVICES

Η πορεία της ομάδας των Βορείων προαστίων θα συνέχιζε να είναι ανοδική, ίδια με τη δική του. Το 2017 γύρισε στην Α2, παίρνοντας δύο ανόδους μέσα σε δύο χρόνια κι εκείνος θα έβρισκε την ευκαιρία να λάμψει για τα επόμενα δύο χρόνια και να δείξει, ότι αποτελεί το μέλλον του Αμαρουσίου και του ελληνικού μπάσκετ. Μπορεί να μη σώθηκε ο σύλλογος το 2019, αλλά ο Στασινός κέρδισε την ευκαιρία του για την Basket League και τον Ήφαιστο Λήμνου, με διαβατήριο τους 14.2 πόντους, με 4.5 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ και 1.1 κλεψίματα ανά αγώνα.

https://www.youtube.com/watch?v=vou8DfcZ6Ag&ab_channel=LeapfrogCreativeAdvertising

Μετά την εμπερία στα σαλόνια, το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για να ηγηθεί πιο έμπειρος και καταρτισμένος από ποτέ. Το Μαρούσι επέστρεψε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη να αποδεικνύεται το alter ego του. Μαζί άρχισαν να σπέρνουν... τρόμο στην Α2, φέρνοντας την ομάδα ένα «βήμα» από την Basket League, φτάνοντας έως και τους τελικούς με τον Ολυμπιακό, με τον Στασινό να έχει κατά μέσο όρο 15.8 πόντους, έξι ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ και 1.9 κλεψίματα σε κάθε παιχνίδι, αρχίζοντας να γίνεται ένας πλήρης αθλητής.

https://www.youtube.com/watch?v=x7DSbQz9a-w&ab_channel=%CE%95%CE%A1%CE%A4%CE%91.%CE%95.

Η νέα σεζόν είναι ακόμη καλύτερη ατομικά, αν και δεν ξεκίνησε σύμφωνα με τα όνειρα του Αμαρουσίου. Ο ίδιος μετρά 16.5 πόντους, με 3.9 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ και 2.2 κλεψίματα, με κορυφαία την εμφάνιση στην Ερυθραία (29 π., 4/4 δ., 7/14 τρ., 4 ρ., 6 ασ., 5 κλ., 1 κ., 5 λ., 36:19 λεπ.), σε ένα πραγματικό του ρεσιτάλ για το 103-77 των φιλοξενούμενων, που ελπίζουν να κάνουν μια νέα αρχή, με βάση αυτό το αποτέλεσμα.

Το βέβαιο είναι, ότι κέρδισαν ξανά την ελπίδα. Και αυτό οφείλεται στον παίκτη, που την αντιπροσωπεύει για όλο τον οργανισμό...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ