27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Μαρκόπουλος: “Να τελειώσουμε το Σάββατο”

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ήταν αρκετά ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του ΠΑΟΚ και ζήτησε από αυτούς να ετοιμαστούν σωστά ώστε να κερδίσουν και το Σάββατο και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση μια ώρα αρχύτερα.

"Ήταν το πρώτο ματς πλέι οφ, ξέραμε ότι θα υπήρχε άγχος στην αρχή. Υπήρξε και μας δημιούργησε πρόβλημα στην άμυνα και στην επίθεση. Βρήκαμε όμως ρυθμό και ισορροπίες και ελέγξαμε πλήρως το παιχνίδι μετά το δεύτερο δεκάλεπτο. Πιστεύω ότι στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κάναμε αυτά που θέλαμε. Έχουμε σημεία που πρέπει να διορθώσουμε και θα τα δούμε. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι διαφορετικό, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ό,τι συμβεί, ώστε να πάρουμε τη νίκη και να τελειώσουμε τη σειρά το Σάββατο", δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για το σχήμα με τους τρεις ψηλούς: "Κι άλλη φορά παίξαμε με τρεις ψηλούς. Είδαμε ότι έπρεπε να καλύψουμε με περισσότερα χέρια την περιφέρεια. Μας βγήκε το σχήμα, αλλά δεν λέει τίποτα. Αν χρειαστεί στο μέλλον, θα κάνουμε το ίδιο".

Για τα προβλήματα στη θέση του πλέι μέικερ: "Ο Τσόχλας είναι άρρωστος με γαστρεντερίτιδα και μπράβο του που ήρθε στο γήπεδο. Ο Κόνιαρης ήταν τέσσερις μέρες άρρωστος, δεν έκανε τρεις μέρες προπόνηση. Ο Σόμπι είναι τραυματίας, έχει πρόβλημα στο πόδι του, αλλά έπαιξε κανονικά. Είχαμε προβληματισμούς στον "άσο", αφού ο Μιλιένοβιτς γύρισε μετά από καιρό και είναι ακόμη έξω από τον ρυθμό. Σε αυτή τη θέση μείναμε μόνο με τον ΜακΦάντεν".

Για την εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ: "Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σκληρός και δυνατός. Είδατε πως έκανε σερί 39-11 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε που είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Αν σε βρει στον ρυθμό, είναι δύσκολο να αντιδράσεις. Δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπάθησαν οι παίκτες, κάναμε πράγματα που δεν έπρεπε να κάνουμε. Ίσως σε αυτό συνετέλεσε και η πίεση που δεχτήκαμε από τον Παναθηναϊκό. Είναι πρωτόγνωρη η πίεση για κάποιους παίκτες, ειδικά τους νέους. Δε νομίζω ότι οι παίκτες δεν ήθελαν να παίξουν".

Για το αν ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του με κάποιες ήττες στην κανονική περίοδο: "Υπήρχαν παιχνίδια που θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει και άλλα που να τα χάναμε. Βλέπουμε πάντα αυτά που χάνουμε. Ήταν μία-δύο εμφανίσεις μακριά από αυτά που μπορούμε. Ενα γύρο παίζαμε χωρίς τον Μαργαρίτη και μετά χάσαμε τον Πέινερς. Τα αρνητικά αποτελέσματα ήρθαν κυρίως εκείνη την περίοδο".

Άσκα: "Νιώθω καλά που γύρισα"

Ο Ιβάν Άσκα στάθηκε κυρίως στην ανάγκη που νιώθει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ όσο περισσότερο: "Ήταν καλό παιχνίδι, νιώθω καλά που γύρισα στα πλέι οφ, γιατί πέρασε καιρός για μένα. Ήρθα όμως προς το τέλος της σεζόν και είναι λίγο δύσκολο να ταιριάξω με τους υπόλοιπους για να βρούμε χημεία. Το σημαντικό είναι να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα σε αυτά που χρειάζεται".

Ο Αμερικανός ρωτήθηκε σε ποια θέση προτιμά να αγωνίζεται και απάντησε: "Εξαρτάται από τα σχήματα των αντιπάλων. Παίζω στο “5” αν το επιτρέπει το μέγεθος του αντιπάλου. Εξαρτάται και από αυτά που θέλει ο προπονητής μου. Μπορώ πάντως να παίξω και στις δύο θέσεις, αλλά μου ταιριάζει περισσότερο το “4”".

Γι' αυτά που πρέπει να κάνει στη συνέχεια η ομάδα του: "Να αρχίσουμε από την άμυνα μας, να είμαστε επιθετικοί σε αυτό το κομμάτι και όχι εγωιστές στην επίθεση. Είμαστε καλή ομάδα και μπορούμε να συνεχίσουμε. Κι εγώ μερικές φορές βιαζόμουν να σουτάρω, εκβίασα προσπάθειες και αυτό συμβαίνει μερικές φορές. Είμαστε στα πλέι οφ και δεν πρέπει να το κάνουμε, πρέπει να παίζουμε σοβαρά σε αυτά τα παιχνίδια".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ